TV: Dalkurd tog viktig poäng i bottenstriden - mållöst mot Elfsborg

Dalkurd spelade 0-0 mot Elfsborg borta och tog en viktig poäng i bottenstriden.
Samtidigt säkrade hemmalaget allsvenskt kontrakt för 2019.
- Vi är nöjda med en poäng här. Klättrar lite i bottenstriden, säger Dalkurds Simon Strand till C More.

Den 28:e omgången av allsvenskan inleddes med mötet mellan Elfsborg och Dalkurd. Gästerna slåss för att undvika nedflyttning, och man skulle ta en viktig poäng i Borås.

Det var Dalkurd som inledde bäst och skapade några heta chanser. Bland annat när Ferhad Ayaz fick ett läge till höger i straffområdet i den 19:e minuten. Kevin Stuhr Ellegaard kom dock ner snabbt och kunde rädda avslutet.

Halvlekens farligaste chans tillhörde dock hemmalaget. Mittbacken Ibrahim Dresevic drev framåt i planen och från långt avstånd drog 21-åringen till med ett kanonskott. Bollen tog i underkant av ribban, ner på mållinjen och upp i ribban igen.

Den andra halvleken blev till en början chansfattig, men i slutet hettade det till. Viktor Prodell fick ett jätteläge i den 82:a minuten, men brände avslutet helt. På tilläggstid kom flera heta chanser. Simon Strand klippte till från egen planhalva och höll sånär på att överlista Stuhr Ellegaard som var långt ute. I nästa anfall sköt hemmalagets Simon Olsson ett vackert skott som curlade precis utanför den bortre stolpen.

I slutsekunderna sköt sedan Alex Dyer i insidan av stolpen på en studsande boll.

Trots flera heta chanser i slutet så blev det 0-0 i matchen. För Elfsborg betydde poäng säkrat kontrakt i allsvenskan. För Dalkurd var det en viktig poäng i kampen om att nå kvalspel. Laget är nu en poäng före BP och har även målskillnaden på sin sida.

- Det är bara att köra på. Vi har inget att förlora, det är bara att köra på och hoppas på några poäng i de här sista matcherna så kniper vi kvalet också.

För Dalkurd återstår nu Djurgården hemma och Sundsvall borta.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Holst, Dresevic, Jönsson, Kaib - Gustafsson, Dyer, Olsson, Ishizaki, Lundevall - Obasi.

Dalkurd: Van Der Lei - De John, Thorbjörnsson, Ekblad - Strand, Ahmed, Löfkvist, Lawan, Moenza - Ståhl, Ayaz.