TV: Daniel Andersson frälste Malmö FF

Malmö FF tog över serieledningen från Skånekonkurrenten Helsingborg efter 1-0 mot Elfsborg.
Matchvinnare blev lagkaptenen Daniel Andersson som nickade en hörna i mål i 79:e minuten.
-Det viktigaste är vi vinner men det är alltid kul att göra mål, säger Daniel Andersson.

Nicken var inte klockren i mål - den tog på en Elfsborgaren Denni Avdics lår innan den passerade mållinjen.

Malmö leder nu allsvenskan två poäng före Helsingborg - 48 mot 46.
-Det är härligt att inte jaga. Vi känner ingen press av att vara jagade. Vi tycker det är gott att leda, säger Daniel Andersson.
Malmö leder i kraft av ett oerhört starkt hemmaspel samt ett ramstarkt försvarsspel. Segern mot Elfsborg var Malmös nionde raka hemma och laget är fortfarande obesegrat hemma i år: tio segrar och en oavgjord (1-1 mot Halmstad).
Laget höll också nollan för sjätte gången i rad.

-Det är bra för självförtroendet, säger Daniel Andersson som berömmer målvakten Johan Dahlin.

-Han är en viktig del. Han ger en enorm trygghet. Vi utespelare har råd att missa något.
Dahlin bidrog starkt till att Malmö inte släppte in något mål mot Elfsborg. Han gjorde en strålande räddning på Daniel Mobaecks fina läge i slutet av matchen.
Två topplag med två formmässigt vassa anfallare - det var upplagt för målfest när Malmö FF och Elfsborg möttes.

Malmös Agon Mehmeti är inne i ett målstim och har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

Elfsborgs Denni Avdic som toppar skytteligan med 17 mål har gjort fyra av dessa på de fem senaste matcherna.
Avdic hade ingen lyckad dag. Inte nog med att han gick mållös från plan - han styrde in Malmös segermål och han drog på sig sin tredje varning efter att ha fällt just Mehmeti.

-Det var en jämn och tuff batalj mellan två mycket bra svenska lag, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Det blev dock en ganska låst match långa stunder.
-Malmö hade de två hetaste lägena i första halvlek men vi är bättre i andra halvlek, säger Haglund.

Haglund var rejält besviken på utgången.
-Jag är jättebesviken på resultatet men är nöjd med prestationen som spelarna gör, säger Haglund.
Elfsborg har dock blivit av med en dimension i sitt spel sedan Emir Bajrami blev utlandsproffs.
-Sedan vi sålt Bajrami är vi väldigt beroende av en spelare som Stefan Ishizaki, säger Haglund.