TV: Delad pott som vanligt mellan HIF och ÖSK

Helsingborg och Örebro delade på poängen även i returen på Olympia i den vändande allsvenskan.

Slutresultatet 1—1 blev samma som senast och därmed kan inget av laget göra något ryck från seriens bottenskikt.

Det blev repris på förra veckans 1—1-möte när Helsingborg tog emot Örebro på Olympia. En böljande match och ett rättvist resultat, menar båda tränarna.

- Vi visar på bra moral trots att tabelläget är dåligt, sade Örebrotränaren Alexander Axén.

Helsingborgstränaren Roar Hansen medgav att han önskat sig tre poäng. Liksom ÖSK befinner sig HIF farligt nära kvalplats i den allsvenska tabellen.

- Vi är därnere, men det är jämnt som in i helsike. Alla slår alla, förutom Malmö som vinner.

HIF började starkast och skåningarnas mesta målskytt, David Accam, låg bakom ledningsmålet i en av första halvleks sista skälvande minuter. Accam fick sånär in bollen men Örebroförsvaret bjöd HIF och nyvärvade anfallaren Mikael Dahlberg på öppen bur, två meter från mållinjen. Dahlberg kunde kyligt slå in bollen bakom en stillastående Jacob Rinne.

Mål på första bollkontakten

Matchen i sin helhet var jämn, med visst övertag för ÖSK i bollinnehavet men för hemmalaget i fråga om vassa målchanser. Örebro bjöd på en viss anstormning i andra halvlek samtidigt som HIF:s attacker mattades.

I sin första bollkontakt kvitterade inbytte Örebrospelaren Daniel Gustavsson när andra halvlek var en kvart gammal, efter ett inlägg av Nordin Gerzic.

- En bra boll, skönt att sätta dit den. Klart vi ville ha tre poäng men det kändes okej med oavgjort till slut ändå, sade han.

En av tre nya Helsingborgsspelare som spelade från start, Darijan Bojanic, visade att han är en duktig passningsspelare och spelade bland annat fram Accam i upprinnelsen till 1—0-målet.

- Jag tycker de nya sköter sig fint i dag, sade HIF-tränaren.

Debut för "Henkes" son

Mest nyfikna var nog många av de 8 356 på Olympia på unge Jordan Larsson, vars övergång från division 2-laget Högaborg blev klar i veckan. Han byttes in i 73:e minuten, och presenterade sig med en snabb löpning längs vänsterkanten och ett inlägg på den arena där hans pappa Henrik firat så stora triumfer.

- Det känns fantastiskt, sade 17-åringen.

- Hade man velat ha hjältesagan hade han så klart petat upp den bollen över målvakten, men nu är debuten gjord och det tror jag är bra för Jordan, sade Roar Hansen.

Efter Mjällbys skrällseger mot IFK Göteborg har både ÖSK-fans och Helsingborgssupportrar anledning att oroligt snegla nedåt mot kvalstrecket.

Publicerad 2014-07-27 kl 18:49