TV: Dibba tvåmålsskytt när Sundsvall besegrade Örebro

Pa Dibba blev tvåmålsskytt när Gif Sundsvall besegrade Örebro SK med 3-1.

Det var gästande Örebro som hade mest boll inledningvis och skapade en del chanser. Bland annat fick Alhassan Kamara några fina bollar i djupet. Astrit Ajdarevic hade annars den bästa möjligheten när han drog på ett skott som styrdes i stolpen av målvakten Tommy Naurin.

Kamara fick näta i den 16:e minuten - men blåstes helt korrekt av för offside. Minuten därefter ville samma spelare ha straff i samband med en duell med Noah Sonko Sundberg men domaren friade.

Efter 20 minuters spel gjorde Sundsvall 1-0. Pa Dibba utnyttjade ett läge en bit utanför straffområdet och klippte till med en snygg lobb som seglade in över Jacob Rinne.

Hemmalaget höll dock inte ledningen länge. Robert Åhman Persson dundrade in kvitteringen på en hörna. Dibba kände sig dock inte färdig utan sköt läckert därefter in ett nytt ledningsmål för Sundsvall. 2-1 stod sig halvleken ut.

I samband med 1-0 målet gjorde Sundsvall ett byte när Sebastian Rajalakso tvingades utgå på grund av andningsproblem. Enligt C More skickades spelaren till sjukhus i förebyggande åtgärd. Robbin Selin ersatte.

Andra halvlek började lite på samma sätt som den första med chanser år båda håll. Det skulle dock bli hemmalaget som utökade ledningen. Runar Sigurjonsson dundrade in 3-1 efter ett riktigt mönsteranfall, framspelad av inhopparen Selin.

Örebro försökte gång på gång men hade inte marginalerna på sin sida. Ajdarevic fick på ännu ett fint skottläge i den 73:e matchminuten men Naurin i mål räddade. Målet uteblev och Gif Sundsvall gick vinnande ur drabbningen.