TV: Djurgården gick segrande ur målkalaset på Tele2 Arena

Risk för måltorka i Djurgården utan succéanfallaren Nyasha Mushekwi i laget?
Inte, då.
Fyra olika målskyttar ordnade 4-2 hemma mot Halmstad och fortsatt toppstrid.
- Oavsett Nyasha eller inte har vi gjort för lite mål, säger tränaren Pelle Olsson.

I måndags räddade Nyasha Mushekwi 2-2 för Djurgården i derbyt mot Hammarby. Det var tolfte målet för den 28-årige anfallaren från Zimbabwe, som lånades inför säsongen och svarat för en osannolik succé i Djurgården.

Men efter matchen återvände Mushekwi till den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns och än så länge ser Djurgården u att få klara sig utan honom.

Första testet kom på lördagen, hemma mot Halmstad som befann sig på kvalplats.

Och det gick ju alldeles utmärkt.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson valde att ge Sebastian Andersson chansen från start i anfallet bredvid Sam Johnson. 24-årige Andersson hämtades förra sommaren från Kalmar och gjorde då sex mål på 13 matcher för Djurgården.

"Nyasha-mål"
I år har den 190 centimeter långa anfallaren fått finna sig i att vara reserv bakom Mushekwi och Johnson.

Men i sin blott tredje start för säsongen visade Andersson vägen när han med sitt andra mål för året nickade in 1-0 i den 24:e minuten efter inlägg från vänster av Daniel Berntsen.

- Ett mål som Nyasha hade kunnat göra, konstaterade Olsson.

När Moon Seon-Min, ny från Östersund i somras, kvitterade till 2-2 med sitt första mål i Djurgården med den första halvlekens sista spark nickade Andersson ner bollen till sydkoreanen.

Och när Sam Johnson i början av den andra halvleken stötte in 3-2 från nära håll på Seon-Mins inlägg var Andersson framme och höll på att få träff med huvudet.

- Skönt att få nästan 90 minuter igen så att jag kommer igång med formen - och skönt att göra mål, sade Andersson.

Extra viktigt att ni gör fyra mål i första matchen utan Mushekwi?
- Jag tror alla vet att vi kan göra mål även utan honom, men fansen kanske tvivlade lite. Jag vet inte, skönt att visa dem i så fall.

Halmstad nedpetat
Djurgårdens tränare Pelle Olsson var också belåten med målskyttet, efter att hans lag gjort endast åtta mål på de åtta föregående matcherna.

- Ja, oavsett Nyasha eller inte har vi gjort för lite mål efter uppehållet. Då lever vi på för små marginaler om vi bara gör ett eller två mål.

Det var dock nära att Halmstads nya anfallare Matthew Rusike - precis som Mushekwi från Zimbabwe - stal showen. Med två snarlika mål, ett med högern i 32:a minuten och ett med vänstern i 42:a vände, han 0-1 till 2-1 för Halmstad.

Daniel Berntsen skruvade elegant in sitt sjätte mål för säsongen på frispark fram till 4-2 i den 56:e minuten och Djurgården, som före matchen hade tre raka utan seger, tog (sista?) chansen att hänga på den absoluta toppen.

Halmstad har nu endast en seger senaste tio matcherna och blev nedpetat till nedflyttningsplats då Örebro slog Häcken.

Publicerad 2015-08-29 kl 18:05