TV: Djurgården hakar på i toppstriden – Eriksson ny skytteligaledare

STOCKHOLM. Magnus Eriksson är fortsatt het i Djurgården.
27-åringen gjorde i dag två nya mål och gick upp i skytteligaledning när Blåränderna körde över Kalmar FF hemma på Tele2 Arena.
- Det smakar gott, säger Eriksson till C More.

Efter ett uppehåll från allsvenskt spel i nästan en månad var det Djurgården som såg mest taggade ut i inledningen av matchen inför 11 730 åskådare på Tele2 Arena. Första chansen fick Othman El Kabir i den tolfte minuten med ett direktskott i straffområdet som Ole Söderberg i Kalmars mål tvingades stöta till hörna.

Djurgården hade fortsatt det mesta av bollen och skapade de klaraste målchanserna i matchen, och i den 25:e minuten var det riktigt nära att Kerim Mrabti fick utdelning på ett skott från distans som Söderberg lyckades avvärja via stolpen.

Utdelningen skulle dock komma för Djurgården. I den 37:e minuten fick Magnus Eriksson bollen ute till höger i straffområdet, vände inåt och sköt bollen i mål till 1-0 via stolpen, ett resultat som stod sig halvleken ut.

- Vi jobbar i uppförsbacke, vi kommer inte riktigt nära och är alldeles för stressade, sa KFF:s lagkapten Viktor Elm till C More i halvtid.

Nanne Bergstrand gjorde ett byte redan i paus, och gästerna skulle få en biljett tillbaka in i matchen när i upptakten av den andra halvleken fick en straff då Dif:s målskytt Magnus Eriksson fått bollen på armen. Romario gjorde inget misstag från elva meter och utjämnade till 1-1, hans femte fullträff för året.

En knapp kvart senare skulle Djurgården dock ta tillbaka ledningen. Othman El Kabir fick bollen till vänster i straffområdet efter snabbt spel från Djurgården, och fick till en riktig kalasträff när han smekte upp bollen i Ole Söderbergs vänstra kryss.

Djurgården fick extra energi av målet, och i den 72:a minuten ökade man ledningen när Magnus Eriksson prickade in sitt andra mål för matchen helt fri vid bortre stolpen efter ett inlägg från El Kabir. Målet gjorde också att Eriksson gick förbi Kalle Holmberg och upp på ensam skytteligaledning i allsvenskan, nu på åtta mål.

- Det smakar gott. Vi är farliga framåt, säger Eriksson till C More.

Gustav Engvall visade sedan att även han är sugen på att fortsatt haka på i toppen av den allsvenska skytteligan. I den 84:e minuten vände han läckert bort sin försvarare och sköt 4-1, hans sjunde mål för säsongen som gör att han nu skuggar Eriksson i skytteligatoppen.

I den 85:e minuten fick hemmapubliken på Tele2 Arena också glädjas över att Haris Radetinac gjorde A-lagscomeback efter två tunga korsbandsskador som gjort att han bara spelat två matcher på två år. Radetinac fick ta emot stort jubel från publiken på Tele2 Arena och fick också ta över kaptensbindeln från Eriksson. Radetinac sprang dock direkt fram till Jonas Olsson och gav honom bindeln istället.

- Han har haft ett helvete. Det känns otroligt skönt att ha honom i laget, säger Eriksson om Radetinac.

4-1 stod sig matchen ut, ett resultat som gör att Djurgården klättrar upp på 21 poäng i den allsvenska tabellen, förbi Elfsborg upp på sjätte plats men med bara en poäng till Sirius på tredjeplatsen. Malmö FF toppar tabellen på 30 poäng, två är IFK Norrköping på 27 med en match mer spelad än resten av toppen.

För Kalmar är det dock fortsatt bottenstrid som gäller. KFF bara lyckats samla in åtta poäng på sina 13 matcher i serien så här långt vilket gör att laget ligger på kvalplats nedåt med en poäng till Halmstad på nedflyttningsplats och tre upp Gif Sundsvall till säker mark.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Djurgården: Isaksson - Gunnarsson, Une Larsson, Olsson, Käck - Eriksson, Walker, Källström, El Kabir - Engvall, Mrabti.

Kalmar: Söderberg - Nouri, Biskupovic, Larsson, Thorbjörnsson - H. Hallberg, M. Hallberg, Elm, Söderqvist - Diouf, Romario.