TV: Djurgården vände på allt - tog sin tredje raka seger

Underläge och på väg mot nederlag. Då vände Djurgården på allt på tolv minuter och tog sin tredje raka seger.
- Riktigt god känsla, säger segerorganisatören Kevin Walker till C More.

Två raka övertygande segrar, noll insläppta mål och serieledning. Det är Djurgårdens facit efter två allsvenska omgångar.

Ny bortamatch stod för dörren borta på Gavlevallen mot Gefle under söndagen. Och en tredje raka seger skulle också komma.

Djurgården ångade på från start och efter dryga kvarten spelade skulle Moon få en het chans när han skickade iväg en nick som Andersson släppte retur på - returen nöp skyttekungen Sam Johnson upp men sparkade bollen utanför.

Matchen trillade på i ett relativt makligt tempo utan några direkta jättechanser.

Då tickade klockan upp på 34 minuter och Elliot Käck kom i sedvanlig ordning framstörtande på sin vänsterflank och vispade in bollen i Gefles straffområde - där kom Moon fram och stötte bollen över.

Det tog inte slut på Käck stormningar där. Han fortsatte att dundra fram på sin kant och sätta in bollar. Denna gång till Johnson som mötte upp inlägget men skarvade den utanför.

Fyra minuter in i den andra halvleken kom en kalldusch för det furiöst jagande Djurgården. Då skickade Jonas Lantto in ett inlägg som Höie flaxade in på en Simon Skrabb som fick den på sig och in i mål och Gefle tog därmed ledningen.

Sedan var det ställningskrig med ett ännu en gång ett jagande Djurgården, men Gefle var för den delen inte ofarliga de heller utan hade sin beskärda del av målchanserna.

Men en kvittering skulle komma. Det gjorde den på en hörna som Sam Johnson höll sig högst på och knoppade in 1-1. Det var hans fjärde mål för säsongen.

Det tog inte slut där. Kevin Walker skulle komma frambombande och nicka in ledningsmålet för Djurdården i slutminuterna. Vilket gav Djurgården segern.

- Jag såg att Tino (Kadewere) får bollen och det var bara för mig att ta mig in i boxen och sätta pannan på bollen och det var riktigt skönt att se den gå i mål, säger Kevin Walker till C More efter matchen.

Se Walkers avgörande mål i spelaren ovanför.

Lagens startelvor:

Gefle: Andersson – Florén, Nadeau, Rauschenberg, Portin – Lantto, Bååth, Nilsson, Bertilsson – Oremo, Skrabb

Djurgården: Höie – Björkström, Hansson, Colley, Käck – Moon, Faltsetas, Walker, Berntsen – Olunga, Johnson