TV: Djurgårdens första avgjorde – tog efterlängtad seger mot FFF

Efter fyra raka matcher utan seger är Djurgården tillbaka på vinnarspåret.
Borta mot Falkenberg gjorde laget tre mål i första halvlek och vann med 3-0.
- Efter 1-0-målet är det bara vi på banan i första halvlek, säger lagkaptenen Marcus Danielson.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Djurgården kom in till onsdagens match mot Falkenberg med flera tunga matcher i ryggen. Senast föll man i derbyt mot AIK, men borta mot Falkenberg fick laget en bra start.

Efter drygt 20 minuters spel fick Jonathan Ring bollen i offensivt straffområde och vrickade sig fram till ett fritt skottläge med vänsterfoten. Avslutet var välplacerat och satt fram till 1-0 för Djurgården, som skulle utöka till 2-0 kort därpå.

Efter 24 minuters spel nickade Haris Radetinac en boll mot mål som Johan Brattberg såg ut att rädda, men FFF-backen Carl Johansson smet emellan och nickade olyckligt in 2-0 till Djurgården i eget nät.

Trots tvåmålsunderläge skapade Falkenberg en del chanser och bland annat hade John Chibuike ett farligt avslut i straffområdet, men i stället för FFF-reducering kunde Djurgården utöka till 3-0 i slutet av första halvlek.

Johansson i FFF var åter igen olycklig när han misslyckades med ett uppspel som Radetinac i Djurgården kunde snappa upp. Yttermittfältaren drev sedan bollen mot offensivt straffområde där han placerade in halvtidsresultatet 3-0 förbi Brattberg i FFF-målet.

I och med Djurgårdens starka första halvlek dog spelet i andra halvlek. Dif bevakade sin ledning väl och FFF hade svårt att riktigt hota bortalagets försvarslinje, där lagkaptenen Marcus Danielson var tillbaka efter några matchers frånvaro.

Matchen slutade till slut 3-0 och Djurgården tog därmed en välbehövlig seger efter fyra raka matcher utan seger.

Djurgårdens Marcus Danielson till C More:

- Det var jättekul att vara tillbaka och känna att kroppen fungerade bra. Vi vinner och det känns jättebra efter en lite tyngre period.

- Jag tyckte vi försvarade bra över hela banan. Falkenberg lyfter många långa bollar och där är vi starka.

- Efter 1-0-målet är det bara vi på banan i första halvlek. I andra blir det lite jämnare. Vi har inget behov av att gå framåt och kontrollerar matchen.

För Falkenberg var förlusten den sjätte för säsongen och laget är fortsatt jumbo i allsvenskan.

Falkenberg: Brattberg - Joza, Johansson, Karlsson, Ericsson - Mathisen, Björkengren, Wede - Chibuike, Peter, Englund

Djurgården: Bråtveit - Witry, Une Larsson, Danielson, Käck - Karlström, Berg, Ulvestad -Ring, Turay, Radetinac