POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
43v

TV: Djurgårdens sportchef: ”Kommer säkert hända mer för oss i sommarfönstret”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Bosse Andersson i spelaren.

STOCKHOLM. Erik Johansson in, Felix Beijmo och Julian Kristoffersen ut.
Men det lär hända mer i sommarfönstret för Djurgården.
- Men vi har inte för avsikt att värva någon mer försvarsspelare.

Efter att ha sålt Felix Beijmo till tyska Werder Bremen för en summa som uppgetts ligga runt 30 miljoner kronor har Djurgården plockat in den tidigare landslagsbacken Erik Johansson från FC Köpenhamn på ett långtidskontrakt. Därtill har även Julian Kristoffersen sålts till danska Hobro utan att göra en enda allsvensk match för klubben.

Ännu är det dock tidigt på sommaren, och det svenska övergångsfönstret öppnar formellt först 15 juli. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson öppnar för att det kan hända mer kring Blårändernas trupp innan sommaren är över.

- Vi har en väldigt bra trupp med väldigt många skickliga fotbollsspelare. Vi har haft några spelare som har lämnat, men har också många spelare som är framgångsrika och unga. Då är man attraktiv. Vi har också några spelare vars kontrakt går ut. Det kommer säkert hända saker i vårt sommarfönster. Vi har skaffat oss en bra situation i allsvenskan och ska också spela i Europa League-kvalet, då ska vi vara så bra förberedda som möjligt och behöver en bred trupp. Det tycker jag att vi har just nu, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Med värvningen av Erik Johansson sitter Djurgården nu på en minst sagt bred mittbacksuppsättning, då man utöver Johansson även har Jonas Olsson, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson och Niklas Gunnarsson som konkurrerar om en plats i laget.

- En förutsättning för att bli ett framgångsrikt lag är att ha ett bra försvar. Det har vi. Sedan kan man spela fotboll på olika sätt, och har man skickliga fotbollsspelare kan de spela på olika positioner. Vi har inte för avsikt att värva någon mer försvarsspelare. Sedan kan det hända saker i truppen, och det får framtiden utvisa.

Efter Beijmo-försäljningen - vem är förstavalet på högerbacksplatsen?
- Man kan alltid spekulera. Vi känner oss trygga med försvarslinjen och de spelare som vi har. Det kan komma avstängningar och skador. Vi börjar allsvenskan 8 juli mot Norrköping, vi får se hur backlinjen ser ut då.

Sedan i vintras har det även varit en hel del rykten kring Kerim Mrabti, som sitter på ett utgående kontrakt med Djurgården.

- Vi har en väldigt bra dialog med Kerim. Sedan får framtiden utvisa vad som händer. Vi har gärna kvar Kerim hela säsongen. Det är en viktig spelare för oss sportsligt, och nu behöver vi inte sälja en spelare för ekonomins skull, där har vi nu en trygghet ändå, säger Andersson.

Senare i sommar ska Djurgården ut och spela kval till Europa League, där lotten föll på ukrainska Mariupol. Kvalmatcherna blir Djurgårdens första i Europa på tio år.

- Det var en spännande lottning. Efter att man gjort den första googlingen blev det kanske ännu mer spännande, säger Bosse Andersson, och forsätter:

- Jag vet väldigt lite om laget annat än att de kom femma och spelade till sig Europaplatsen genom kvalspel. De har haft väldigt många spelare inlånade från Sjachtar Donetsk och har haft problem att spela på sin hemort, och man har flyttat matchen till Odessa. Jag tycker att det är en bra lottning för Djurgården. Det är ett av de sämst rankade lagen som blev seedade. Vi ska vara väl förberedda 26 juli när de kommer på besök och göra riktigt bra prestationer i de två matcherna.

Att det ses fram emot matcherna i Djurgårdens supporterled råder det inget vivel om.

- Under 2000-talets början var vi ute och spelade i Europa i sju-åtta år och hade fantastiska resor, som Turin, Köpenhamn och Dublin. Vi har inte varit ute och spelat Europafotboll på tio år, så det är klart att intresset är stort. Djurgårdarna är bra på att resa och följa med och stötta sitt lag. Vi ska göra avtryck även i Odessa mot Mariupol och förhoppningsvis gå vidare till nästa runda, säger Bosse Andersson.

Se hela intervjun med Bosse Andersson i spelaren.

Publicerad 2018-06-27 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå