TV: Domaren ändrade domslutet - Kalmar gick miste om straff

Domare Andreas Ekholm pekade först på straffpunken men ändrade sig efter lång tid. Då rasade Henrik Rydström över hans agerande.

Matchens stora samtalspunkt blev situationen i den första halvleken, där Mendes gick ner - men målvakten Miller var tydligt först på bollen. Domare Andreas Ekholm pekade dock på straffpunkten och Kalmar gjorde sig redo för att sätta dit 1-0. Då springer Ekholm ut till fjärdedomare Martin Hansson, som informerar Ekholm om att det inte ska vara straff - och Ekholm ändrar sitt beslut.

Henrik Rydström var oerhört irriterat över domslutet och menade i intervjun i halvtid att domarteamet tagit hjälp av bilderna från storbildsskärmen för att ta beslutet. Motiveringen till Rydström ska sedan ha varit att domare Ekholm säger att han helt enkelt hade fel.

- Han säger att han gjorde en jättetabbe – pinsam nivå för fan, säger Rydström till canaplus.

I den 82:a minuten tog Kalmar ledningen med 1-0 när Daniel Mendes stötte in bollen från nära håll. Ricardo Santos satte senare 2-0 vilket blev slutresultatet.

Kalmar FF: Berisha; Johansson, Carlsson, Thorbjörnsson, Larsson; Israelsson, Rydström, Fagercrantz; Mendes, Dauda, Sobralense

Syrianska: Miller; Durmaz, Ristic, Jawo, Özdemirok; Barsom, Arneng, Touma, Felic, Saleh; Ijeh

Publicerad 2011-05-01 kl 19:00