TV: Duons show - ledde Elfsborg i krossen mot BP

Elfsborg krossade Brommapojkarna med 5-0.
Jacob Ondrejka och Alexander Bernhardsson låg i princip bakom allt i segern.

I spelaren ovan ser du höjdpunkter från matchen mellan Elfsborg och BP.

Elfsborg har efter två matcher i allsvenskan ännu inte gjort mål. 0-2 i premiären hemma mot Häcken följdes upp av ett 0-0-resultat i Varberg.

Under torsdagen ställdes man mot Brommapojkarna som står utan poäng efter att ha förlorat mot Djurgården och Malmö FF.

Elfsborg krossade BP med 5-0 efter show av Jacob Ondrejka och Alexander Bernhardsson. Däremot åkte man på två smällar i form av skador på Per Frick och nämnde Ondrejka.

Det dröjde inte länge innan målnollan spräcktes. Alexander Bernhardsson vek in från högerkanten i den femte minuten och avlossade ett skott. Jacob Ondrejka hövll sig framme på målvakten Oscar Linnérs retur och tryckte in 1-0.

- Det är väldigt skönt att få göra mål igen, speciellt när jag är tillbaka i startelvan, sade Ondrejka till Discovery+ i halvtid.

Bara kvarten senare var det dags igen. Bernhardsson, som låg bakom 1-0-målet, höll sig påpassligt framme på ett inspel och kunde trycka in 2-0 för boråsarna.

Men efter 30 minuter spel åkte Elfsborg på en smäll. Anfallaren Per Frick satte sig ner på gräsmattan och tvingades sedermera till ett byte. In kom i stället Sveinn Gudjohnsen.

BP-stjärnan Oscar Pettersson var allt annat än nöjd med gästernas insats.

- Nej det är katastrof. Jag fattar inte… Vi kommer inte ut med rätt inställning och vi är ängsliga med bollen och nej, vi gör en dålig första halvlek, sa han till Discovery+ i paus.

- Det ska inte krävas att vi släpper in två mål för att vi ska börja spela, vi är tillräckligt bra för att gå ut och spela bra mot varje motstånd. Jag tycker inte vi ger det chansen och det måste vi göra bättre i andra halvlek, för det är fortfarande mycket kvar att spela.

Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan Ondrejka slog till igen. Ytterspringaren hakade på i ett anfall, tog sig in i straffområdet och placerade sedan in 3-0 i den 48:e minuten.

Minuten därefter satte Elfsborg dessutom 4-0 genom Bernhardsson.

Han var dock inte färdig för dagen. I den 62:a minuten vek han in från högerkanten och avlossade ett tungt skott som styrdes in till 5-0.

- Det är inte tillräckligt bra. Vi tappar bollen och är pressade men vi är inte otroligt pressade. Vi ska hantera det bättre. De gör det bra, säger BP-tränaren Andreas Engelmark till Discovery+.

Tremålsskytten Bernhardsson om segern:

- Underbart, säger han till Discovery+.

När han får frågan om vilket av målen han tyckte var snyggast får han se sina fullträffar. Och då uppstår en förvirring kring tredje målet.

- Om jag fick det? Gjorde jag det? frågar sig Bernhardsson och får svaret att han står noterad för fullträffen.

- Det är väl det tredje som jag tycker blev snyggast. Lite tur att det är en touch. Jag gillar  alla mål otroligt mycket. Startelvor:

Elfsborg: Valdimarsson - Larsson, Holmén, Lagerbielke, Hult - Boateng, Römer, Baidoo - Ondrejka, Frick, Bernhardsson.

BP: Linnér - Abrahamsson, Sögaard, Calisir, Jensen - Sandberg Magnusson, Leach Holm, Ackermann - Waker, Vasic, Pettersson.