TV: Efter derbykrysset - AIK tappade i guldjakten

Malmö FF vände och vann mot Örebro. Samtidigt fick AIK bara 1—1 mot Djurgården — ett resultat som innebär att laget tappade två poäng i den fotbollsallsvenska titeljakten.

Stockholmsderbyt började så bra för AIK. Efter flera halvchanser under den första halvleken hittade hemmalaget rätt nio minuter in i andra halvlek.

Och det var snyggt.

Henok Goitom skarvade till Kennedy Igboananike, som i sin tur förlängde till en av lagets formstarkaste — och en van målskytt i derbymatcher — spelare: Nabil Bahoui.

Mittfältarens avslut var lika läckert som kombinationsspelet.

Med en stenhård bredsida placerade Bahoui otagbart in 1—0-målet till vänster om målvakten Kenneth Høie.

Ett mål som var 23-åringens tredje fullträff på fyra derbymöten med Djurgården.

Men det skulle inte räcka till seger.

Sex minuter senare var det kvitterat.

Jesper Arvidsson skickade in en hård frispark i AIK:s straffområde. Ingen djurgårdare nådde bollen, utan i stället var det Per Karlsson — som redan i första halvlek var nära att nickskarva in bollen i eget mål — som styrde in 1—1-målet bakom Patrik Carlgren.

För AIK innebär resultatet att avståndet till serieledaren Malmö FF nu är sex poäng med elva omgångar kvar att spela.

Så startade lagen:

AIK: Carlgren – Johansson, Milosevic, Karlsson, Lorentzson – Ofori, Borges, Moro, Bahoui – Goitom, Igboanankie.

Djurgården: Höie – Arvidsson, Stenman, Bergström, Karlsson – Tibbling, Falsetas, Radetinac – Prijovic, Jawo, Andersson.

Publicerad 2014-08-13 kl 20:32