TV: Efterlängtad seger för Elfsborg – som dock fick stjärnan skadad

Efter fem raka matcher utan seger kom till slut segern för Elfsborg.
Hjälte blev Daniel Gustavsson som gjorde matchens enda mål hemma mot Halmstad.

Se höjdpunkter i spelaren.

Elfsborg tog kommandot på Borås Arena direkt från start.

Med 20 minuter spelat efter ett fint förarbete av Simon Lundevall och Issam Jebali, höll Emir Bajrami på att ge Elfsborg ledningen. Mittfältarens avslut gick dock tätt över.

Bara minuter senare fick Bajrami ett nytt jätteläge. Mittfältarens nick reflexräddades av Isak Pettersson i Halmstads mål och rensades därefter på mållinjen.

I jakten på ett ledningsmål åkte Elfsborg på ett tungt avbräck. Mittfältsstjärnan Simon Lundevall tvingades kliva av efter dryga halvtimmen med smärtor i låret.

I den andra halvleken kom till slut ledningsmålet för Elfsborg. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet hamnade bollen till slut hos Daniel Gustavsson. "DG" gjorde inget misstag och rullade enkelt dit 1-0.

Halmstad hade stora svårigheter att skapa de riktigt heta målchanserna. I stället var Elfsborg närmare 2-0.

Några fler mål blev det dock inte och Elfsborg tar tre mycket viktiga poäng efter fem raka matcher utan seger i allsvenskan.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Manns, Jönsson, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Olsson, Rosenqvist, Lundevall - Bajrami, Jebali.

Halmstad: Pettersson - Westerberg, Johansson, Berntsson, Bengtsson - Gudmundsson, Silfwer, Keita, Kinoshita - Oremo, Gunnlaugsson.