TV: Elfsborg återtar serieledningen - Baidoo stor hjälte mot AIK

BORÅS. IF Elfsborg leder återigen allsvenskan.
Hemma mot AIK vann man med klara 3-0 - efter två mål av Michael Baidoo.
- Jag är så glad, säger Baidoo till Discovery+.

I den allsvenska guldstriden gjorde IF Elfsborg en förändring i startelvan när Per Frick, tillbaka från skada, klev in från start i stället för Sveinn Aron Gudjohnsen. Hos gästande AIK fick samma manskap chansen som i 1-0-segern mot Mjällby innan landslagsuppehållet.

De första minuterna präglades av dåligt spel och enkla bolltapp. Det var också det sistnämnda som skulle ge Elfsborg en smakstart på matchen. Alexander Milosevic misslyckades med en undanrensning och i stället kunde Michael Baidoo skjuta in 1-0 under Kristoffer Nordfeldt.

Matchbilden var jämn och tajt och länge fattig på målchanser. I den 28:e minuten fick Taha Ayari chansen från nära håll - men sköt över.

Men det var i stället hemmalaget som skulle komma att utöka ledningen i den 37:e minuten. Jeppe Okkels satte in ett perfekt inlägg till Johan Larsson som nickade dit bollen intill stolpen - otagbart för Nordfeldt.

Bara minuter före halvtidspausen var boråsarna så när att öka på ytterligare, men Erick Otieno blockade skottet på mållinjen. I paus var ställningen 2-0, men trots den behagliga ledningen för Elfsborg önskade lagkapten Johan Larsson mer från sitt lag.

- Det var ganska stabilt, men de var långt ifrån ofarliga. Jag tycker att de fick använda (Anton) Salétros lite för mycket i mitten. Vi får vara lite tajtare där, då han är deras kreativa länk. När vi väl vinner bollen ska vi också kunna ställa om lite snabbare och få fler lägen, sa Larsson till Discovery+.

Avspark i andra halvlek dröjde några minuter då rök från pyroteknik hindrade spelet från att sätta i gång. I den 48:e minuten avbröts matchen tillfälligt ännu en gång - av samma anledning.

- Jag tror alla vill spela på. Det är mycket folk, alla vill att matchen ska dra igång och avgöras. Det är lite synd att det blir så här, kommenterade Elfsborg-tränaren Jimmy Thelin till Discovery+ under andra avbrottet.

När matchen återupptogs hackade spelet en aning för de båda lagen och de stora målchanserna lös med sin frånvaro. Efter en stund tvingades AIK:s Anton Saletros till byte efter en smäll mot knäet. 27-åringen kunde inte ta sig av planen för egen maskin.

I den 71:a minuten ropade AIK på straff när inhopparen Omar Faraj gick omkull i straffområdet, men domare Victor Wolf valde att fria.

- Jag upplevde inte att han rörde boll alls, men jag har inte sett läget i efterhand. I situationen kändes det som straff, men det blev inte så, säger Faraj till Discovery+.

I stället skulle Elfsborg få chansen från straffpunkten, bara några minuter senare. Erick Otieno hamnade på efterkälken och gjorde ner Michael Baidoo, som själv satte dit 3-0 i nättaket från elva meter.

3-0 blev också slutresultatet, vilket innebär att Elfsborg återtar serieledningen med två poäng ned till Malmö FF. AIK ligger på elfte plats med tre omgångar kvar att spela.

- Nu har vi Göteborg, så vi får ladda om för att vara redo. Det kommer bli en bra match, så vi måste vara förberedda, fortsätter han.

AIK-forwarden Omar Faraj är besviken efteråt.

- Det var en tuff förlust. Vi kom till helt okej lägen, men vi släppte in tre relativt billiga mål. Då är det alltid tufft, säger han till Discovery+.

I nästa omgång tar AIK emot Halmstads BK. IF Elfsborg gästar IFK Göteborg.

IF Elfsborg: Valdimarsson - Larsson, Holmén, Ibrahim, Hult - Boateng, Baidoo, Baldursson - Okkels, Frick, Hedlund.

AIK: Nordfeldt - Tiedemann, Milosevic, Papagiannopoulos, Otieno - Modesto, Ali, Salétros, Celina - Pittas, Ayari.