TV: Erikssons nya mål räckte inte - kryss mot J-Södra för Dif

Djurgården fick nöja sig med en poäng borta mot Jönköpings Södra under torsdagen.
Lagen spelade 1-1, efter att allsvenskans skyttekung Magnus Eriksson målat återigen.
- Det går bra nu, säger Eriksson till C More om sin egen form.

En händelsefattig första halvlek mellan Jönköpings Södra och Djurgården på Stadsparksvallen avslutades med att hemmalaget fick in 1-0. Daryl Smylie hittade in med ett inlägg i straffområdet och där skallade Dzenis Kozica in bollen i nät för J-Södra.

- Ett snyggt mål, sa Kozica i pausintervjun med C More.

Målet var Kozicas första i allsvenskan i år men trots att det inte lossnat poängmässigt än för 24-åringen har han en stark tro på sig själv.

- Jag känner att jag dominerar här (i allsvenskan), stundtals. Nu kommer poängen också, det släpper nu.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Djurgården till 1-1. Lagkaptenen Kim Källström slog en hörna som skyttekungen Magnus Eriksson nickade in i mål. Det var Erikssons sjätte allsvenska mål i år och därmed är han tillbaka i ensam skytteligaledning.

Inget av lagen lyckades göra fler mål och matchen slutade 1-1. Djurgården står nu på 15 poäng efter nio omgångar, medan J-Södra har skrapat ihop 13 poäng.

- En jämn match och 1-1 är ett rättvist resultat, säger Jönköpings tränare Jimmy Thelin till C More.

- Jag tycker att vi gjorde en bra prestation.

Djurgårdens poängräddare Magnus Eriksson till C More:

- Första halvlek var långt ifrån bra, men i andra steppade vi upp. Vi slet i dag, det var otroligt varmt ute på planen. Första halvlek är Djurgårdens sämsta i år, vi gjorde ingenting som är bra.

Eriksson är nöjd med sin egen inledning på säsongen.

- Jag tycker om att spela fotboll och det går bra nu. Det är kul. Nu har vi en fantastisk fin match mot AIK på måndag som blickar fram emot.

J-Södras startelva: Cajtoft; Karlsson, Calisir, Karlsson, Siwe; Gojani, Fendrich; Kozica, Smylie, Svensson; Thelin

Djurgårdens startelva: Isaksson; Beijmo, Gunnarsson, Olsson, Käck; Eriksson, Walker, Källström, Mrabti; Engvall, Karlström