TV: Farnerud med klassmål när Häcken vann: "Tänkte bara klippa till"

Alexander Farnerud distanssköt in Häckens första allsvenska mål 2017. Det lade grunden till 2-1-segern mot GIF Sundsvall.
- Jag tycker att vi är bättre än motståndarna, säger tränaren Mikael Stahre till C More.

Två raka 0-0-matcher. Under söndagen reste Häcken till Sundsvall för att hitta årets första allsvenska mål och årets första allsvenska trepoängare.

De lyckades med båda delar. Redan efter 21 minuter tog laget kommandot i solskenet på Idrottsparken genom Alexander Farneruds vänsterfot. Mittfältaren tog emot bollen från Alhassan Kamara, la tillrätta, letade passningsvägar, men bestämde sig tillslut för att testa själv. Pang sa det. Och så låg bollen i nät bakom Tommy Naurin.

- Jag kände att jag var hyfsad ensam och tänkte bara klippa till, säger Farnerud till C More.

2-0 dröjde bara fem minuter. Egzon Binaku, vänsterback i skadade Kari Arkivuos frånvaro, dribblade runt på sin kant och skickade in bollen i straffområdet där en framrusade Alhassan Kamara dunkade upp den i nättaket.

Häcken kunde ha fyllt på med 3-0 strax därefter sedan Farnerud fått straff i duell med Marcus Danielsson. Naurin räddade dock Paulinhos avslut ganska mitt i målet. Därmed höll han också liv i en match som annars hade känts rätt död.

- Jag tycker att vi kan bättre. Vi är passiva i vissa försvarsmoment. Vi ska försöka göra det bättre i andra, konstaterade Alexander Farnerud i paus.

Han fick inte som han ville. När klockan nästan hade tickat upp till timmen spelad reducerade hemmalaget. Eric Larsson skickade in ett inlägg som via en Häcken-försvarare damp ner framför fötterna på Kristinn Freyr Sigurdsson. Islänningen gjorde som Farnerud och drog till. Bollen gick via ribban in i nät. Det var vackert och betydde 1-2.

En stark slutforcering på det? Nej. Häcken hade koll på läget och spelade av matchen relativt komfortabelt.

- Man vill bara att domaren ska blåsa av när man leder i slutminuterna, säger Mikael Stahre som är nöjd med Häckens säsongsinledning.

- Ser man till att vi vann nu är den godkänd. I dag gjorde vi en kontrollerad insats och vann rättvist.

Fakta: Startelvor

GIF Sundsvall (3-5-2): Naurin - Danielsson, Björkander, Sonko Sundberg - Larsson, Krogh Gerson, Suljevic, Steindorsson (Morsay, 66´), Rajalakso (Gall, 83´) - Freyr Sigurdsson, Hallenius (Wilson, 66´)

Häcken (4-2-3-1): Källqvist - Andersson, Wahlström, Lindgren, Binaku - Friberg, Abubakari - Mohammed (Irandust, 46´), Farnerud, Paulinho (Ojala, 91´) - Kamara (Maholli, 78´)