TV: Förlust för Bajen - tappade ledning till underläge på några minuter

En sagolik framspelning av Darijan Bojanic gav 1-0.
Sedan tappade Hammarby greppet.
- På alla tre målen är det vi som tar dumma beslut, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn på klubbens hemsida.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Hammarby förlorade årets andra träningsmatch då man på lördagen ställdes mot HJK Helsingfors, på bortaplan. Efter en ganska intetsägande första halvlek där inget av lagen skapade några direkt heta chanser var det till sist Hammarby som spräckte nollan.

Målet var mycket vackert, signerat firma Darijan Bojanic och Vladimir Rodic. Bojanic, ny från Helsingborg för i år, snurrade först upp en HJK-spelare med en sulfint innan han därefter lyfte blicken och hittade in med en lyftning i straffområdet till en djupledslöpande Rodic.

Rodic tajmade bollen perfekt och nickade snyggt in ledningen för gästerna.

Men sedan tog det inte många minuter innan hemmalaget både kvitterade och tog ledningen. Akseli Pelvas kunde enkelt raka in 1-1 i öppet mål och ytterligare fyra minuter senare placerade Ivan Tarasov in bollen i det bortre hörnet efter att Dusan Jajic tappat bollen på egen planhalva.

Med bara fem minuter kvar att spela kom spiken i kistan då Ivan Tarasov, som alltså gjorde sitt andra mål för dagen, efter ett friläge placerade in 3-1.

Hammarbys tränare Stefan Billborn, till klubbens hemsida efter matchen:

- I första halvlek tycker jag att vi har dålig struktur på laget. Det blir väldigt hafsigt spel, inte så mycket målchanser men mattan är också som en handbollsplan.

- I andra halvlek spelar de väldigt naivt, tolv, tretton passningar i eget straffområde men vi tar inte bollen. Och när man inte gör det och de lyckas spela förbi så får de några omställningar. Samtidigt känns det som att alla tre målen – då är det vi som tar dumma beslut. Då går tåget och då blir det mål.

Härnäst väntar träningsläger för Hammarby, i turkiska Belek. Första matchen under lägret är den mot St Pölten den 3 februari.

Hammarbys elva i första halvlek: Davor Blazevic - Dusan Jajic, David Fällman, Marcus Degerlund, Mats Solheim - Jeppe Andersen, Darijan Bojanic - Vladimir Rodic, Muamer Tankovic, Leo Bengtsson - Nikola Djurdjic.

Hammarbys lag i andra halvlek:  Davor Blazevic - Simon Sandberg, Kossounou Odilon, David Fällman, Mats Solheim - Dusan Jajic, Tim Söderström - Vladimir Rodic (Leo Bengtsson 84), Muamer Tankovic (Abdul Halik Hudu 60), Darijan Bojanic - Sander Svendsen.

Publicerad 2019-01-26 kl 14:35