TV: Förlust för Djurgården - missar finalen i Portugal

PARCHAL. Det blir ingen final i Atlantic Cup för Djurgården.
Laget föll med 1-0 mot kroatiska Rijeka under lördagen.
- Det är inte tillräckligt med kvalitet på vissa håll, säger tränaren Özcan Melkemichel till C More efteråt.

Den här säsongen är HNK Rijeka obesegrat i den kroatiska ligan, som man leder efter 20 omgångar. Tufft motstånd väntade alltså Djurgården i den andra matchen i Atlantic Cup under lördagen - och det blev förlust med 1-0.

Rijeka inledde matchen bäst och hade ett grepp om spelet. Tidigt fick man till ett tungt skott från en position en bit utanför straffområdet, och det gick precis utanför stolpen.

1-0 kom efter lite mer än 20 minuters spel. En stickare i djupet högerkanten gav högerbacken chansen att slå in bollen framför mål, där en helt ren Rijeka-spelare tryckte in bollen i mer eller mindre öppet mål.

En bit in i matchen steppade dock Djurgården upp och lyckades då skapa en del lägen. Bland annat fick Daniel Berntsen ett bra avslutsläge inne i straffområdet efter pass från Besard Sabovic, men norrmannens skott hamnade i famnen på Rijekas keeper.

Därefter kom Berntsen till ett inlägg som gjorde Amadou Jawo ren i straffområdet men anfallaren fick inte till mottagningen tillräckligt bra för att komma till avslut.

Mot slutet av den första halvleken rann Elliot Käck igenom längs med vänsterkanten och hittade Berntsen med ett instick i djupet. Yttermittfältaren fick ett vasst läge från nära håll, men sköt tätt utanför.

- Jag borde gjort mål där, sa Berntsen till C More i pausvilan.

I den andra halvleken skapade varken Djurgården eller Rijeka särskilt många farligheter. Kroaterna höll undan och vann med 1-0. Blåränderna hade ett bra läge mot slutet av matchen, där vänsterbacken Jonathan Augustinsson skarvade bollen en liten bit över ribban på en frispark.

I och med förlusten missar Djurgården finalen i Atlantic Cup. Nu väntar placeringsmatch på antingen måndag eller tisdag. Mer information om nästa match presenteras inom de kommande dagarna.

- Jag tycker inte att vi kommer upp i den standarden vi vill. Sedan kan man alltid diskutera motståndet, men vi blir väldigt passiva. Att vi i försvarsspelet blir låga är okej ibland, men vi får inte bli passiva som vi blev. De har otroligt mycket boll och vi får bara jaga. När vi väl får upp bollen slarvar vi bort den lika snabbt. Då kan vi inte ha ett etablerat anfallsspel, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More efter matchen.

- Det är inte tillräckligt med kvalitet på vissa håll.

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson - Jacob Une Larsson (Souleymane Koné 70), Alexander Michel, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck (Marcus Hansson 70) - Kevin Walker, Besard Sabovic (Junior Zindoga 70) - Daniel Berntsen (Joseph Ceesay 46), Magnus Eriksson, Othman El Kabir (Mayambela 70) - Amadou Jawo (Jonathan Augustinsson 46)