Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Från utskämd till Kalmar-hjälte: "Jag har försökt lära av tabben"

Allsvenskan

Supertabbe mot Elfsborg i söndags - stor poängräddare mot Hammarby under fredagen. Det svänger för Lars Cramer.
- Det känns väldigt bra, säger Kalmar-målvakten.

Foto: SCANPIX

Fem dagar innan bortamatchen mot Hammarby spelade Kalmar hemma mot Elfsborg. Då bjöd målvakten Lars Cramer motståndet på 1-0, när han gav bort bollen och ett öppet mål till Simon Hedlund.

- Det där gör man inte i division 5 ens, sa kommentatorn Jonas Dahlquist i C More då.

Matchen slutade med en 3-0-förlust och Cramer stod för en tavla som han sent kommer att glömma.

Men norrmannen reste sig och fick, trots konkurrensläget med Ole Söderberg, stå även mot Hammarby på Tele2 Arena under fredagen.

Drabbningen slutade 0-0 och i den andra halvleken tryckte Bajen på för segern. Vem som stod emot? Lars Cramer. Speciellt gjorde han en väldigt svettig räddning på ett skott från Fredrik Torsteinbö, som blev helt ren bara några meter från målet. Med en benparad höll han bollen borta från nätet.

ANNONS

Efter slutsignalen var det en lättad Cramer som mötte pressen.

- Det var skönt, säger han.

Har veckan varit jobbig?
- Jag är fortfarande en ung målvakt om man tänker på att jag har 10-12 år kvar. Jag försöker se på det som något att lära av. Jag har analyserat allt, kollat på videon, sett vad jag gjort fel och lärt mig av det. Sen gäller det att plocka upp handskarna och gå vidare, för du kommer inte gå igenom en hel målvaktskarriär utan att göra en eller två tabbar. Så jag måste lära mig att tackla det bara. Det är så jag tänkt. Men visst har det varit jobbigt, för det är första gången jag var i den situationen. Jag har varit hyfsat stabil och plötsligt så kommer det utan att du förstår varför, säger Cramer.

Målvakten hyllades också av Kalmars tränare Peter Swärdh efter matchen mot Hammarby.

- Vi får tacka Lars. Han gör en fantastisk räddning, säger Swärdh.

ANNONS

Tränaren förklarade också varför han valde att återigen satsa på Cramer i mål, trots tavlan mot Elfsborg.

- Det har varit jättemånga olika tankar. Men Lars har varit stabil under en ganska lång tid och så har han gjort ett halvt misstag mot AIK och ett misstag mot Elfsborg. Vi har en väldigt jämn situation och det är inte alla lag i allsvenskan som har det så.

- Men misstag tillhör en spelares prestationer. Det händer förr eller senare. Om Lars ska bli en riktigt bra målvakt så måste han också kunna hantera misstag och växa av det. Därför kände jag att jag ville ge honom möjligheten att reparera sig och jag kände inga tveksamheter kopplat till det som hände. Han har varit tydlig och mogen där. Han har växt mentalt under veckan och då vill jag stötta det. Jag valde honom till den här matchen redan efter onsdagens träning, säger Peter Swärdh.

ANNONS

Cramer själv blir glad när han får höra om sin tränares ord.

- Det sätter jag pris på, självklart. Det hjälper mycket att få förtroendet, säger norrmannen.

Känner du att du har förtroendet?
- Ja, man känner att man har förtroendet när man spelar. Men det är en konkurrenssituation och det gäller att prestera hela tiden, så är det alltid. Speciellt när man har två så jämna målvakter.

Vad säger du om räddningen på Torsteinbös skott?
- Jag ser bollen dimpa ner och försöker bara komma ut så fort som möjligt. Jag kastar mig och försöker täcka så mycket som möjligt. Den räddningen blev fin, säger Cramer och ler.

Publicerad 2015-08-29 kl 08:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto