TV: Fullständigt kaos när MFF vann efter sent mål - Rakip matchhjälte

MALMÖ. Det blev tre röda kort och tre ramträffar när Malmö FF slog Östersund (2-1). Trots två utvisningar gjorde MFF segermålet i matchens sista minut.
- Det kommer bli svårt att somna i natt, säger Markus Rosenberg till C More.

Trots två assist på en kvart mot Elfsborg fick Magnus Wolff Eikrem åter starta på bänken för Malmö FF, som istället valde Yoshimar Yotún och Pawel Cibicki på kanterna.

I MFF var det också några nya försvarsavbräck – Pa Konate och Felipe Carvalho – men Lasse Nielsen var tillbaka i startelvan efter sin huvudskada. Östersund saknade avstängde Alhaji Gero och skadade Douglas Bergqvist.

Malmö FF tog över första halvlek ju längre tiden gick, även om Östersund skapade situationer på ett par hörnor. Malmö hade två ramträffar, och Markus Rosenberg sprang till sig ett rent friläge som målvakten Aly Keita räddade. Mitt i övertaget kom dock det röda kortet.

Hosam Aiesh rev och slet i Behrang Safari, som surnade till rejält. MFF-backen knuffade först och Aiesh och delade sedan även ut en örfil. Domaren valde att ge ett rött kort till Safari och ett gult kort till Aiesh

- Det är en blandning mellan cirkus och barnkalas på Swedbank Stadion just nu, sa kommentatorn Patrik Westberg i C More.

Pawel Cibicki var tydlig med vad han tyckte om utvisningen i paus

- Ett skämt, sa då Cibicki.

Malmö FF kom dock ut med en ny energi, och en 5-3-1-formation, i andra halvlek. Direkt tryckte Rosenberg in det efterlängade 1-0 på en hårt slagen frispark.

Östersund tog över i halvleken, men utan att skapa heta målchanser. Däremot kom de förbi MFF:s mittfält några gånger, och i den 80:e minuten betalade det av sig. Östersund avancerade, Ken Sema fick bollen, och avslutade vid bortre stolpen.

I slutet av matchen skulle det dessutom komma ytterligare två röda kort. Franz Brorsson kom in fult i en tackling och blev utvisad. Dessutom blev Östersunds Jamie Hopcutt utvisad för en knuff i gruffet efteråt.

Matchen hade också kunnat sluta med en vändning, då Östersund i de sista minuternas upplösning även dem träffade stolpen. Istället kom nästa galna situation och MFF kunde utöka serieledningen på hemmaplan.

MFF kontrade och Anders Christiansen blev fälld, men Erdal Rakip fångade upp bollen och satte 2-1 i matchens sista minut. Strax därefter blåste också domaren av vad som kan ha varit årets galnaste allsvenska match.

- Det kommer bli svårt att somna i natt. Matchen hade det mesta, säger Markus Rosenberg till C More.

Det var förstås desto dystrare i ÖFK-lägret.