Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Gais slog Norrköping - Axén tvingas bjuda på brakmiddag

Gais slog Norrköping med 2-0 och efteråt stod Wanderson utanför omklädningsrummet och försökte hitta svenska ord för att berätta om sitt drömmål.
 -Bra träff i krysset, summerade han.
 En karg beskrivning för en underbar prestation.

 Wandersons skott var sådant att om de 4 100 på Ullevi inte minns någonting annat av matchen i gråkylan, så har de målet att glädja sig åt. Länge, länge. Så vackert var det.

 Wanderson plockade bollen av Andreas Johansson i Norrköping, avancerade några korta steg och så pang - rakt upp i krysset från 25 meter.
 1-0, sekunder kvar av första halvlek och fullständig glädjefnatt i hemmaklacken. Brasilianen kysste klubbmärket och kanske drog han lättnadens suck.

 Kraven på honom är höga och nu hade han gått mållös match efter match.
 -Men jag tyckte det verkade vara lite mer glöd i honom den här gången, sade Alexander Axén, Gaistränaren väl medveten om att motståndarlagen oftast lägger stor energi på att stoppa just Wandersons del i spelet.

 Janne Andersson, Norrköpingstränaren, trodde att Andreas Johansson hämmades lite av att han redan hade ett gult kort och inte vågade sätta emot när Wandersons tog bollen, men konstaterade också:
 -Det är löjligt att fundera över sådant, eftersom Wandersons prestation är så bra.

 Målet kom perfekt ut psykologisk synvinkel. Efter glädjescenerna var det några sekunder spel och så pausvila. Och så 2-0 nästan direkt i starten av andra halvlek.

 Reuben Ayarna slog till från 20 meter och bollen smet in vid Abbas Hassans ena stolprot.
 Det kostade Alexander Axén en restaurangnota.
 -Jag hade lovat Kjell Pettersson (andretränaren i Gais) och hans fru en brakmiddag på valfritt stället vid valfri tidpunkt om Reuben gjorde mål i dag, erkände han.
 Risken var inte så stor trodde han.

 Mitt i jublet över första Gaissegern för säsongen ska man dock inte glömma att den här matchen kunde ha slutat på ett annat sätt om inte hemmamålvakten Henri Sillanpää varit så alert.

 Han gjorde ett par direkt avgörande räddningar före paus, när det stod 0-0, inklusive en trippelräddning av det svettigare slaget.

Publicerad 2012-04-22 kl 18:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons