TV: Galna tumultet på Råsunda - Blåvitt kvitterar i 93:e

AIK - IFK Göteborg 1-1
1-0 Engblom
1-1 Jonsson

Mikael Stahre har inte lyckats lyfta med sitt IFK Göteborg. Ett mål i sista minuten mot AIK på Råsunda gav i alla fall 1—1 och den första allsvenska poängen.

- Oerhört viktigt efter vår dåliga start, sade tränare Stahre om starten i sin nya klubb.

Det har inte velat sig för IFK Göteborg i årets allsvenska. För tredje gången såg det ut som om historien skulle upprepa sig. Matchen inför 15 700 på nationalarenan nådde inga höjder.

AIK inledde bäst, men Göteborg tog sig mer och mer in i matchen och anfallsduon Tobias Hysén och Robin Söder var betydligt mer synliga än AIK-kollegorna Celso Borges och Viktor Lundberg.

Men det handlade mest om mittfältskamp utan styrning och lagen tog ut varandra.

Bästa chansen i andra halvlek hade Göteborg, men Daniel Sobralense satsade på kraft på Hyséns fina frispelning och fick se sitt skott gå högt över Ivan Turinas ribba.

Engblom tog chansen

Mitt i andra halvlek och Göteborgspressen gjorde AIK 1—0. Andreas Alms tränardrag att plocka in två nya anfallare för att få lite fart framåt lyckades. Göteborg hade två sylvassa chanser innan Pontus Engblom, efter bara fyra minuter på planen, snyggt tog ner Lalawélé Atakoras djupledsboll och gjorde 1—0 bakom John Alvbåge.

Göteborgs rättmätiga kvittering kom dock, efter kalabalik framför AIK:s mål i den tredje och sista tilläggsminuten. När målvakten Ivan Turina fumlade med ett inlägg fick till slut Hjalmar Jonsson läge att trycka in 1—1.

- Vi gjorde en bra match, men blev lite tagna av AIK:s mål. Egentligen hade vi väl inget före den sista forceringen, sade Mikael Stahre, som medgav att det var en speciell känsla att återvända till Råsunda, den forna hemmaborgen där han förde AIK till allsvenskt guld 2009.

- Lite speciellt att sitta i båset till vänster i stället för höger. Råsunda är en arena som berör. Men när matchen är i gång är det bara IFK Göteborg som gäller. För mig handlar det bara om att motivera mitt lag.