Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Goitom toksågar AIK:s insats: "Verkligen katastrof - riktigt dåligt"

Allsvenskan

AIK föll med 3-0 mot IFK Göteborg på Ullevi.
Efteråt sågade Henok Goitom AIK:s insats.
- I dag var det verkligen katastrof, säger han till C More. 

Foto: Bildbyrån.

Se hela intervjun med Goitom i spelaren ovan.

AIK hade i kväll en tuff afton i Göteborg. Den regerande svenska mästaren föll med 3-0 mot IFK Göteborg på Ullevi och tappade därmed mark i toppen av tabellen i allsvenskan. AIK-kaptenen Henok Goitom, som spelade från start, var efteråt rejält kritisk till lagets insats i matchen. 

- Det var katastrof, så är det. Jag kunde inte förutse det här innan matchen. Vi förlorade dueller, andrabollar, de fick spela sitt "possesion-spel" hur de ville och det är klart att med de spelarna så blir det bra utan press. I dag var det verkligen katastrof, säger han till C More. 

Anfallaren kan inte riktigt förklara vad som gick fel på Ullevi. 

Annons

- Jag vet inte. Man hade platta matcher förra året någon gång här och där, men känt att vi kan ta upp det. I dag vet jag inte vilken förklaring som jag ska ge. Jag är ändå med i studion på Discovery, men jag har svårt att sätta fingret på det här. Det var riktigt dåligt. Vi, som spelat i AIK länge, vet också vad det betyder för fansen som tagit tåg eller bil hit för att se sitt AIK. Det här var katastrof, säger Gotiom. 

AIK släppte dessutom in tre mål, vilket inte hör till vanligheterna i allsvenskan. 

- Det är bara att gå hem och titta på matchen igen, då det är svårt nu eftersom att man inte sett helhetsperspektivet på hur matchen var. Vi får åka hem och titta på video tillsammans med laget och ledarna. Man kan prata om taktik hit och taktik dit. I slutändan vann vi inte duellerna, vann inte andrabollarna och var inte där i presspelet. Du kan ha världens bästa taktik, men du kommer ändå inte vinna om du inte först gör jobbet. Vi behöver steppa upp det, men samtidigt vet vi att det är i sådana här stunder vi måste hålla ihop som ett lag. 

Annons

C More: Finns det någon tröst i att inga lag sprungit ifrån?
- Det spelar i slutändan inte så stor roll. Du kan säga så den här gången, men vad händer nästa gång och i matchen efter det? Man ska inte ge någon bortförklaring till att andra lag inte sprungit iväg eftersom man då hade kunnat säga att det är lugnt att vi förlorade i dag, men det är inte okej. Det var katstrof i dag, så för oss gäller det att fokusera på oss och i nästa match måste vi göra det mycket bättre. 

AIK ställs härnäst till helgen mot AFC Eskilstuna hemma på Friends Arena. 

Publicerad 2019-04-29 kl 21:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto