TV: Häcken fortfarande obesegrat hemma efter brassens kyliga straff

Det blev ingen ny målfest. Men Häcken är fortfarande utan förlust på sin nya hemmaarena efter 1-1 mot Gefle.

Samtidigt bevarade också gästerna sin svit som nu är uppe i fem raka matcher utan förlust.

Häcken hade nio gjorda mål på tre matcher hemma på Hisningen inför Gefles besök. Men av målfarliga Häcken syntes inte mycket under den första halvleken. Anfallsspelet gick oftast i stå och de gånger som Geflemålvakten Emil Hedvall fick ingripa var lätt räknade.

Bortalaget bättre

De få möjligheter som skapades stod i stället gästerna för. Johan Bertilsson och förre Häckenspelaren Dioh Williams hade varsin möjlighet innan Bertilsson på nytt fick chansen.

Ett missförstånd i Häckens backlinje gav fritt fram för Bertilsson som utan problem kunde placera in nicken bakom Peter Abrahamsson. Bortaanfallaren, som nu gjorde sitt femte mål för säsongen, verkar vara den som tagit över rollen som målskytt i skadade Johan Oremos frånvaro.

Hisingslaget hade tvingats möblera om en del i sin uppställning eftersom mittfältarna Samuel Gustafson och Mohammed Abubakari var avstängda. Något som märktes inledningen av matchen — men efter paus bytte matchen ansikte totalt.

Paulinho målskytt

Sedan Paulinho fällts redan efter en minuts spel — och själv slagit in straffen till 1—1 — handlade nästa allt om Häcken.

Paulinho själv skapade en rad farligheter, den främsta när hans skott från 20 meter träffade kryssribban och studsade ut.

När publikfavoriten sedan tvingades lämna bana till synes med en lårskada blev anfallet betydligt uddlösare.

Gefle slog vakt om den poäng man hade och försvarsspelet imponerade. Bara tre insläppta mål på de fem senaste matcherna säger det mesta.

- Vi är i bra form både individuellt och lagmässigt, förklarade tränaren Roger Sandberg.