TV: Häcken leder allsvenskan - Waris slog till igen

Varken regnet eller det bollförande hemmalaget kunde stoppa Häcken.
3-0-seger mot Djurgården på Stadion och Hisingslaget seglade upp i serieledning - med en match mer spelad än topplagen.
Och skyttekungen som såg ut att bli mållös nätade till slut.

Djurgården var tillbaka på Stadion för första gången sedan 29 juli. Regnet öste ned över Stadion under hela matchen.

Det var också Djurgården som stora delar av matchen hade boll och förde spelet, med undantag för inledningen som bestod av Häckenpress.

Men topplaget gjorde det de var bäst på - snabba omställningar och målgörande.
I 35:e minuten kom Kari Arkivuo på kanten, slog en hård passning snett bakåt till Dioh Williams som sköt. Bollen gick via Björn Anklevs lår in i mål.

Williams var nära att bli målskytt då. Men hans mål kom i andra halvlek. Arkivuo kom återigen attackerande på kanten, slog in bollen i straffområdet. Djurgårdsförsvararna hade problem att få bort bollen och Williams satte resolut 2-0. Hans andra mål i år.

Djurgårdsklacken sjöng "Inget SM-guld för AIK, inget SM-guld för AIK".
Även skytteligaledaren Waris Majeed fick näta. I 81:a minuten kom han i princip fri med hemmalagets målvakt Kenneth Höie. Då avslutade ghananen kyligt och gjorde sitt 19:e allsvenska mål den här säsongen.

I och med segern leder Häcken allsvenskan, med en match mer spelad än toppkonkurrenterna.

Dif-Häcken 0-3

0-1 Anklev 35', 0-2 Williams 54', 3-0 Waris 82'

Publicerad 2012-09-21 kl 20:59