Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
5:02

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Här blir Östersunds-basen utsedd till årets allsvenska röst

Varje år delas Fotbollskanalens pris till Årets röst ut i samband med Allsvenskans Stora Pris.
Under torsdagens gala fick Östersunds ordförande Daniel Kindberg ta emot utmärkelsen.
- Det här betyder väldigt mycket för mig, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalens pris till Årets röst - tilldelas den spelare eller ledare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion och priset delas ut av Olof Lundh under galan Allsvenskans Stora Pris, som anordnas av C More, Svensk Elitfotboll och Offside.

I år lyder motiveringen som följer:

"Priset Årets Röst 2016 går till Östersunds ordförande Daniel Kindberg som får symbolisera en förening som vågat bryta ny mark i fotbollens värld och tagit plats i det mediala bruset ovanpå sin sportsliga succé. Man har gjort en mångårig satsning där spelare och ledare fått delta i olika kulturella projekt för att vidga deras perspektiv och nu när klubben blir den första på elitnivå i Sverige att hbtq-certifieras".

ANNONS

Kindberg är väldigt glad över priset.

- Jag är väldigt stolt, för det betyder väldigt mycket för mig. Jag är stoltast av allt över min fru och mina barn, och för mig är det fantastiskt att kanske få göra de stolta över en egenskap som ibland kan bli lite ifrågasatt. Att då Fotbollskanalens journalister och redaktion, människor som jag beundrar och ser upp till, tycker att jag givit en röst och uttryckt mig, det är otroligt viktigt. För det skrivna ordet och rösten är essentiellt i demokratin. För mig är det här ett jättestort pris, säger ordföranden.

Är det svårt ibland att sticka ut på det sätt som du gör?
- Nej, jag har dels fostrat i det sedan jag var liten och sedan har jag fått möjlighet att vara så i alla mina professioner och yrken som jag haft. Det har blivit en naturlig del. Jag får kanske väldigt många smällar själv, men ger man sig in i leken får man leken tåla. Det var tydligt för mig tidigt, och jag tar det själv ganska väl. Men däremot är det kanske inte alltid så roligt för mina nära och kära. Att jag då får ett pris som uppmärksammar det är för mig mycket större än vad det kanske är för vissa andra.

ANNONS

- Jag känner att det är en rättighet och en skyldighet som jag har i min roll, att vara uppriktig och att säga vad jag tycker och berätta hur jag upplever att saker är. Jag sätter en heder i det.

Hur blir reaktionerna från fotbollsbranschen när du sticker ut hakan, får du höra saker från andra klubbar och så vidare?
- Ja, det blir reaktioner. Vi har ju Sef-möten och när vi samlas.. i början var vi väldigt mycket fattige kusinen från landet som ingen lyssnade på. Just nu känner jag att vi förtjänat en respekt, och också att en del lyssnar på oss ibland. Man måste förtjäna det där förtroendet, och det upplever jag att vi gör. Men det är klart, en del tycker att jag är halvknäpp ibland. Så är det. Men det har förändrats jättemycket på bara tre-fyra år, säger Kindberg.

ANNONS

2013 vann IFK Göteborgs John Alvbåge utmärkelsen, medan Elfsborgs Anders Svensson tilldelades den 2014. Förra året var det Hammarbys Kennedy Bakircioglu som prisades. 

Se Kindberg ta emot priset i spelaren ovan.

Här är alla vinnare i Allsvenskans Stora Pris

C Mores, Svensk Elitfotbolls och Offsides gala Allsvenskans Stora Pris är över.
Här hittar du samtliga som prisades under torsdagen.

Årets allsvenska målvakt:
1. Johan Wiland, Malmö FF
2. Patrik Carlgren, AIK
3. Kevin Stuhr Ellegaard, Elfsborg

Årets allsvenska försvarare: 
1. Andreas Johansson, IFK Norrköping
2. Emil Salomonsson, IFK Göteborg
3. Kari Arnason, Malmö FF

Årets allsvenska mittfältare:
1. Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF
2. Anders Christiansen, Malmö FF
3. Viktor Claesson, Elfsborg

Årets allsvenska anfallare:
1. Vidar Kjartansson, Malmö FF
2. Christoffer Nyman, IFK Norrköping
3. Sebastian Andersson, IFK Norrköping

Årets allsvenska tränare: 
1. Graham Potter, Östersunds FK
2. Rikard Norling, AIK
3. Allan Kuhn, Malmö FF

Årets allsvenska nykomling:
1. Alexander Isak, AIK
2. Jesper Karlsson, Falkenbergs FF
3. Michael Olunga, Djurgårdens IF

Allsvenskans Stora Pris/Allsvenskans mest värdefulla spelare:
1. Andreas Johansson, IFK Norrköping
2. Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF
3. Viktor Claesson, Elfsborg

Fotbollskanalens pris till Årets röst gick till Daniel Kindberg, Östersunds FK. Tilldelas den spelare eller ledare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion. Priset delades ut av Olof Lundh i det direktsända programmet.

Alexander Isak, AIK, tog hem C Mores Fansens Favorit. Vinnaren utsågs av fansen via C More Fotbolls Facebooksida.

Allsvenskans Stora Hjärta - tilldelas någon som utanför planen har stått för en prestation som gjort Allsvenskan till en varmare och bättre plats. År 2015 gick Allsvenskans Stora Hjärta gick till fotbollssupportrarna som på något sätt bistått alla de flyktingar som kommit till Sverige. 2016 års vinnare utses av Fotbollsmagasinet Offsides redaktion och avslöjas i årets sista nummer som finns i butik i december. I samma nummer finns extramaterial om Allsvenskans Stora Pris 2016.

Det här är Allsvenskans Stora Pris

Allsvenskans Stora Pris är en årlig gala som 2016 anordnas av C More, Svensk Elitfotboll och magasinet Offside. På galan prisas årets målvakt, försvarare, mittfältare, anfallare, nykomling, tränare och mest värdefulla spelare av en jury bestående av allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter.

Varje jurymedlem har fått ranka de fem bästa spelarna på varje position, i kategorin årets nykomling samt årets mest värdefulla spelare. Poängen har sedan räknats ihop.

Utöver jurypriserna delas Fotbollskanalens pris till Årets röst, Offsides Allsvenskans stora hjärta, och C Mores Fansens favorit ut.

Juryn utöver lagkaptenerna och tränarna

Jonas Dahlquist – C More, Anders Andersson – C More, Camilla Nordlund – C More, Jon Persson – C More, Peter Mildaeus – Corren, Johan Esk – DN, Daniel Kristoffersson – Expressen, Noa Bachner – Expressen, Mårthen Bergman – Fotbolldirekt, Andréas Sundberg – Fotbollskanalen, Olof Lundh - Fotbollskanalen, Mattias Balkander – GP, Malin Jonson – GT/C More, Mattias Larsson – Kvällsposten, Johan Wall – Kvällsposten, Johan Orrenius – Offside, Anders Bengtsson – Offside, Richard Henriksson – Radiosporten, Stefan Lundin – SEF, Ole Törner – Skånska Dagbladet, Robert Laul – Sportbladet, Per Bohman – Sportbladet, Mikael Wagner – Sportbladet, Petra Thorén – Sportbladet, Håkan Ericson – SvFF, Janne Andersson – SvFF, Daniel Nannskog – SVT, David Fjäll – SVT, Elena Lövholm – SVT, Markus Johannesson – SVT, Henrik Skiöld – TT, Patrick Ekwall – TV4

Publicerad 2016-11-17 kl 21:54
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto