TV: Här frälser Eriksson Dif - på omdiskuterad straff

Djurgården besegrade Halmstad efter ett sent straffmål.
Aliou Badji föll i en duell med Adnan Kojic - och HBK-lägret blev rasande när domare Johan Hamlin pekade på punkten.
- Jag ser en Djurgården-spelare som går in i min kille, säger Halmstads manager Janne Jönsson till C More.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och skapade flera farligheter under de första tio minuterna. I den sjunde minuten borde man också fått en straff, när en frispark från Nikolai Alho träffade Kevin Walkers hand. Men domaren Johan Hamlin friade, till HBK-lägrets ilska. En stund senare föll Sead Haksabanovic i en duell med Felix Beijmo och blev varnad för filmning, istället för att få frispark/straff.

Med några minuter kvar av matchen blev Djurgårdens inhoppande anfallare Aliou Badji fälld i straffområdet. Johan Hamlin pekade på punkten och den efterföljande straffen dunkade Magnus Eriksson in i ena hörnet, 1-0 till bortalaget.

Jönsson tycker inte att Djurgårdens straff borde ha blivit straff, och menar även att HBK skulle kunna ha fått två straffar i den första halvleken. Dels när Walker tog bollen med handen, men också när Haksabanovic föll. Totalt sett tycker Jönsson att domaren dömde väl mycket åt Djurgårdens håll.

- Jag tror alla känner det, säger managern.

Djurgården vann med 1-0. Efter slutsignalen var flera Halmstad-spelare framme hos domaren Johan Hamlin och var irriterade. HBK skapade annars flera lägen mot slutet av matchen som kunde ha lett till en kvittering, men skärpan saknades för att 1-1 skulle bli verklighet.

- Tre otroligt viktiga poäng. Dagens insats var långt ifrån godkänd, men otroligt skönt att vinna, säger Djurgårdens målskytt Magnus Eriksson till C More.

Eriksson har nu gjort mål i tre matcher i rad.

- Skönt att målen börjar komma i Djurgårdens tröja också. Jag visste att målvakten (Isak Pettersson) hade kollat på matchen i måndags (mot Malmö), så jag visste att han skulle gå åt det andra hållet.

HBK:s startelva: Pettersson; Kojic, Liverstam, Johansson, Bengtsson; Alho, Pekalski, Mathisen, Haksabanovic; Olsson, Ruud Tveter

Djurgårdens startelva: Isaksson; Beijmo, Une Larsson, Gunnarsson, Käck; Eriksson, Walker, Källström, El Kabir; Mrabti, Engvall.