TV: Holmberg avgjorde för Peking - AFC fortsatt utan seger

Nykomlingen AFC har det fortsatt tungt i allsvenskan och har inte vunnit en match efter åtta omgångar. Kalle Holmberg avgjorde för Norrköping i 2-1-segern på Tunavallen.
- Andra halvlek är ingen speciellt bra historia för vår del, säger Peking-tränaren Jens Gustafsson till C More.

IFK Norrköping tar upp jakten på Malmö FF i toppen av allsvenskan. Men segern mot jumbon AFC Eskilstuna på bortaplan satt långt inne under fredagskvällen.

Gästerna fick dock en pangstart. Redan i den sjunde minuten knorrade Niclas Eliasson in bollen fram till 1-0.

Tio minuter från slutet av den första halvleken utökade Norrköping sin ledning. Kalle Holmberg fick ett läge mitt i straffområdet och tryckte in 2-0.

Första halvlek var inget vidare av AFC, men till den andra ryckte hemmalaget upp sig. Och det skulle ge utdelning.

Tio minuter in i den andra halvleken närmade sig AFC målmässigt. Mohamed Buya Turay slog ett fint inlägg och serverade Omar Eddahri som kunde nicka in sitt första allsvenska mål.

Kort därefter avlossade Niclas Eliasson ett nytt knorrat skott som sökte sig mot det bortre krysset, men ribban stod i vägen. AFC hade sedan ett par fina lägen att få till en kvittering, men utan att lyckas.

Norrköping vann med 2-1 och AFC väntar alltjämnt på sin första seger under den allsvenska debutsäsongen. Peking är, med en match mer spelad, tre poäng bakom MFF i toppen av allsvenskan.

- Andra halvlek är ingen speciellt bra historia för vår del. Men vi har gått ifrån matcher där vi har presterat ganska bra nu den sista tiden och inte fått med oss mer än en pinne. Så vi är väldigt glada att kunna summera denna fredagskväll med en vinst, säger Peking-tränaren Jens Gustafsson till C More.

Efter förlusten var det inte bara negativt för AFC, målskytten Omar Eddahri var nöjd med lagets andra halvlek.

- Vi gör ett försök i alla fall, och det är väl en av våra bästa halvlekar kanske. Så det får man väl ta med sig, även om det är surt att torska.

Lagens startelvor:

AFC: Erlandsson - Björnkvist, Sowe, Tsiskaridze, Meade - Ali, Rashkaj, Piermayr, Eddahri - Turay, Alexandersson.

Norrköping: Langer - Wahlqvist, Johansson, Gudni Fjoluson, Telo - Eliasson, Dagerstål, Sjölund, Thorarinsson - Holmberg, Andersson.

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt