TV: Igboananike sköt ÖSK till seger i länsderbyt mot Degerfors

Örebro och Degerfors genrepade i dag inför svenska cupen genom att mötas i ett länsderby på Behrn Arena.
Hemmalaget lämnade matchen med seger efter mål av Kennedy Igboananike.

I den första halvleken tog Örebro ledningen efter en kontring som avslutades på ett vackert sätt av Kennedy Igboananike till 1-0 för ÖSK. Målet blev matchens enda, trots att båda lagen hade flera chanser att näta.

- Det var bara att ta min tid, kolla på målvakten och sedan lägga in den, sade Igboananike till C More om målet i paus.

- Jag är forward, och då är det målen som är viktigast.

Målet var ÖSK:s första på länge på försäsongen, då man i de tre tidigare matcherna lämnat planen mållösa. Dessbättre för de svartvita har man släppt in två mål på de fyra senaste matcherna.

ÖSK:s tränare Axel Kjäll medger att laget hade det tufft i inledningen av matchen.

- Vi hade en tuff första halvlek fram till att vi gjorde mål. Efter målet tycker jag att vi kontrollerade det ganska bra. Vi försvarade oss på ett bra sätt. Vi hade kanske önskat oss några fler målchanser, men det var en stabil prestation efter vårt 1-0-mål.

Nästa match för Örebro är i svenska cupens gruppspel borta mot Tvååker på söndag nästa vecka, medan Degerfors reser till Stockholm för att möta Djurgården om åtta dagar.

Se Igboananikes mål i spelaren ovan. Se en intervju med ÖSK-tränaren Axel Kjäll efter matchen här.

Lagens startelvor:

ÖSK: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike - Björnquist, Gerzic, Rogic, Ring - Besara, Igboananike, Omoh.

Degerfors: Miskic - Ekroth, De Bruin, Wiktorsson - Lindell, Gravius, Ladan, Wright - Abraham, Götesson, Okon.