Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Inför HBK-Hammarby: Magyar mot gamla klubben: "Blir en extra energi"

Allsvenskan

HBK tar emot Hammarby - ett speciellt möte för Richard Magyar som både har spelat i klubben och har sin familj kvar i staden.
- Halmstad ligger mig nära hjärtat, säger Bajen-backen i programmet Uppsnack.

13:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under söndagen ställs nykomlingen Halmstad mot Hammarby. Alexander Henningsson är van vid att möta Bajen, och har upplevt en skillnad mellan mötena hemma och borta.

- Jag har mött Hammarby både i superettan och i allsvenskan och det har väl inte varit någon jätteskillnad egentligen. Men det är alltid skillnad borta och hemma. Hemma brukar de köra på, borta upplever jag att de är lite mer försiktiga men det är ett duktigt lag och de har bra spelare så får de ihop det och har en bra dag så blir det tufft. Men jag tror att vi kan ha en bra chans, säger Henningsson i programmet Uppsnack.

Trots att Hammarby normalt spelar på konstgräs så tror han inte att HBK gynnas märkbart av att möta Stockholmslaget på naturgräs.

Annons

- Det är rätt svårt att svara på, men jag tycker att merparten av spelarna i vårt lag är spelare som vill spela fotboll och vill spela på en bra gräsmatta så jag vet inte. Det känns 50/50 där. Hammarby känns också som ett spelande lag tycker jag, med sitt konstgräs. Så har jag upplevt det i alla fall, säger HBK-mittfältaren.

För gästernas Richard Magyar blir det ett möte med laget han tillhörde mellan 2008 och 2014. Backens familj är dessutom fortfarande kvar i staden.

- Det ger väl lite extra energi kanske. Det ska bli väldigt kul att träffa gamla lagkompisar och spelare runt om föreningen. Halmstad ligger ju mig nära hjärtat och min familj bor även där så det är klart att det är skönt att komma hem och det är en rolig match att spela, säger Magyar.

Vilket lag håller familjen på?
- De håller på mig. De håller på Hammarby den här gången, såklart. Men det är mycket vänner och nära kompisar som kommer att vara där och kolla så det är klart att det är en speciell match för mig.

Annons

Richard Magyar har, lite oväntat, varit en mycket viktig kugge i Hammarbys backlinje och startat sex av sju matcher så här långt. I sommar går hans kontrakt med klubben ut.

- Det är en speciell situation. Jag var väl ganska så uträknad i början av året här och jag hade svårt att se att de ville förlänga med mig då, men jag har kommit in bra och tagit för mig och fått förtroende av Jakob (Michelsen, tränare) och känt att jag har vuxit varje dag i det. Sen är det ju en konstig situation men jag kan inte tänka för mycket på det utan jag är bara glad att jag får spela matcher. Jag tar en vecka i tag så får vi se vart det hamnar, säger 26-åringen.

Se Uppsnack inför HBK-Hammarby i spelaren ovan. Matchen sänds i C More Sport och streamat på C More söndag med start 15.00.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

Annons

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-14 kl 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto