TV: Inhopparen Rakip avgjorde sent - skänkte MFF hopp i guldstriden

Malmö FF befann sig fem poäng bakom Norrköping med en match mindre spelad inför avspark. 89 minuter senare såg det ut som att det skulle fortsätta så - innan Erdal Rakip hoppade in och med bara minuter kvar sköt in 1-0 - matchens enda mål.

Det såg ut som att MFF skulle tappa i guldstriden. Men Erdal Rakip ville annat - och avgjorde minuter innan slutsignalen.

Malmö FF:s Anders Christiansen var avstängd under torsdagen, vilket öppnade för Oscar Lewicki. Mittfältaren har haft en tung säsong jämfört med förra året och hade en del att bevisa när han nu fick chansen från start. Även Jo Inge Berget och Behrang Safari var tillbaka i startelvan.

Elfsborg kom från en riktig storkross, då Falkenberg besegrades med 5-0 i senaste matchen. Samma elva fick chansen även denna kväll.

Jeremejeff var nära att ge Malmö FF en riktigt fin start redan efter tio minuter. MFF spelade vackert upp bollen i plan innan Jeremejeff fick iväg ett avslut. Men skottet från anfallaren smekte ribban och gick ut.

Fler riktiga chanser skapades inte under första halvlek, även om Malmö skapade aningen mer utav såkallade "halvchanser".

Inledningsvis i den andra halvleken jobbade Issam Jebali fram ett fint läge för Elfsborg när han spelade in bollen till Viktor Prodell som så när fick träff på bollen.

Malmö kom nära efter knappt 70 minuter spelade när en långboll från backlinjen mötte Jeremejeff. Anfallaren bröstade ner bollen till Oscar Lewicki som höll sig långt uppe i plan. Avslutet från mittfältaren trycktes tätt över. Någon minut senare sköt Jo Inge Berget hårt - men Stuhr Ellegaard räddade starkt.

Med tio minuter kvar fick Jeremejeff ett friläge när han löpte sig fri. Avslutet räddades av Ellegaard. En enorm chans för MFF att avgöra.

Erdal Rakip, som hoppade in med en kvart kvar, blev matchhjälte för MFF när han vek in från högerkanten och tryckte in matchens enda mål i 90:e minuten. Eufori utbröt och MFF kunde minuter senare när slutsignalen ljöd pusta ut.

- Mellan benen - den luckan såg jag, sa Rakip efter matchen.

Segern gör att Malmö nu är två poäng efter serieledande Norrköping. Toppduon möts den 16 oktober i Norrköping.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Malmö: Wiland; Tinnerholm, Bengtsson, Arnason, Safari; Wolff Eikrem, Lewicki, Adu, Berget; Rosenberg, Jeremejeff.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard; Manns, Nilsson, Jönsson, Landqvist; Gustavsson, Olsson, Claesson, Lundevall; Jebali, Prodell.