Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Jansson hyllar Magnus Pehrsson: "Imponerad av det han byggt upp"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Leeds missade play off – och Pontus Jansson har semester.
På söndagen såg han MFF på Swedbank Stadion. Och mittbacken är imponerad.
- Jag har inte lärt känna Magnus riktigt men jag är imponerad av det han har byggt upp, säger han till C More.

Under söndagen ställdes Malmö FF mot 2015 års svenska mästare IFK Norrköping på Swedbank Stadion. En av åskådarna på läktaren var mittbacken Pontus Jansson, som bekant har ett förflutet i Skåneklubben.

Jansson, till vardags i engelska Leeds, har upplevt ett bra år i karriären där han blivit publikfavorit hos fansen och dessutom slagit sig in i landslagstruppen.

- Jag har fått spela mycket matcher och kom ändå upp i 36 matcher under säsongen, det är jag jäkligt nöjd med. Laget har gått bra och då är det klart lättare att göra det bra för mig personligen. Spelade senast i landslaget under båda matcherna och det har varit en bra personlig utveckling, absolut. Jag byggde upp det i Italien men fick utdelning för det nu i England i stället, säger Jansson till C More.

Leeds tappade sin play off-plats under slutskedet av säsongen, men året får trots allt betecknas som en framgång för den forna storklubben.

- När jag kom så låg de nere i botten men sedan tuggade vi igång och låg på play off-plats hela året. Ett ganska ungt lag och det kanske visade sig i slutändandan och vi halkade ner under de sista omgångarna, tyvärr. Men ändå ett bra år, Leeds har kommit på fötter igen, fått tillbaka fansen och det är bra stämning kring klubben. Det har varit många turbulenta år. Nu får vi börja bygga på någonting som vi kanske inte var redo för i år men förhoppnings är nästa år.

Jansson, som gjorde 98 allsvenska matcher för MFF mellan åren 2009 och 2014, gillar vad han har sett i dagens lag.

- Jag har inte lärt känna Magnus riktigt men jag är imponerad av det han har byggt upp. Det är inte så många spelare kvar sedan jag lämnade, jag har bara ”Mackan” att bara kompis med för tillfället, säger han och skrattar.

Om du ser du på dagens Malmö, vad ser du?
- En mer taktisk tränare än vad vi haft tidigare, vi kan skifta system från 4-4-2 till 4-2-3-1 och i dag spelar de 3-5-2. Det är mycket tydligare än det varit de senaste åren tycker jag. Vi börjar släppa fram mer unga talanger igen, det var ett par år där det inte kom lika mycket. Jag tror Magnus har koll, tillsammans med Daniel Andersson. Så länge ”Danne” är i en ledande roll kan jag känna mig trygg.

Se hela intervjun med Jansson i spelaren.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-21 kl 19:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons