TV: Trelleborg tillbaka i allsvenskan – höll undan i snökaoset

Allsvenskan Playoff

Trelleborg är tillbaka i allsvenskan efter sex säsonger.
J-Södra lyckades inte hämta upp underläget från det första mötet trots stort spelövertag.
- Vi är ett jävla bra lag, udden går ur dem när de behöver göra fyra mål, säger TFF:s Kristian Haynes till C More efter slutsignalen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under söndagen spelades returmötet i det allsvenska kvalet mellan Jönköpings Södra och Trelleborg. Skåningarna kom till spel stärkta av 2-0-segern på Vångavallen i onsdags och J-Södra hade en tuff uppgift framför sig.

Hemmalaget rivstartade inför 3913 åskådare på Stadsparksvallen och skapade flera farliga chanser under matchinledningen. Efter tio minuters spel åkte man dock på ett tungt avbräck då Anton Cajtoft tvingades utgå med en befarad korsbandsskada.

Fredrik Olsson var ytterst nära att ge J-Södra ledningen efter drygt en halvtimmes spel när han stötte bollen i stolpen från nära håll. Hemmalagets press höll i sig och bara minuter senare träffade Fredric Fendrich stolpen på nytt. Men utdelningen skulle komma.

I den 40:e minuten öppnade Robert Gojani målskyttet på Stadsparksvallen via en TFF-försvarare. Ledningen blev dock kortvarig och under den första halvlekens slutskede satte Dino Islamovic kvitteringsmålet med ett läckert avslut bakom inbytte Francisco Mancilla. Tungt för J-Södra som då var tvunget att göra tre mål för att säkra det allsvenska kontraktet.

Hemmalagets spelövertag fortsatte även i den andra halvleken men det till trots lyckades man inte ta sig tillbaka in i matchen, som slutade oavgjord.

J-Södra åker därmed ur allsvenskan efter två säsonger och Trelleborg är tillbaka efter sex år i superettan och division 1. Klubben har gjort en imponerande resa - för tre år sedan var man målskillnad från att åka ner till division 2.

- Vi är ett jävla bra lag. Det blir lite tufft i den här matchen och Jönköping gör det bra. Jag tror att vi får tacka Dino (Islamovic) för den fina prestationen vid 1-1 och sedan lyckas vi spela av matchen på ett bra sätt. Udden går ur dem när de behöver göra fyra mål, säger Kristian Haynes till C More och fortsätter:

- Jag har varit med på resan ner och nu är vi tillbaka tre år efter divison 1. Det är en välfungerande organisation nu och vi andas helt ny luft.

Lagens startelvor:

Jönköpings Södra: Cajtoft - Jallow, Portillo, J.Karlsson, Siwe - Gojani, Fendrich - Kozica, Smylie, Thelin - Olsson.

Trelleborg: Johansson – Nilsson, Andersson, Blomqvist, Tideman – Pode, Nilsson, Håkansson, Jovanovic – Camara Jönsson, Islamovic.

-
-
Publicerad 2017-11-19 kl 16:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.