TV: Kalmar bröt mardrömstrenden - Sachpekidis hjälte på tilläggstid

Ångestmötet mellan Kalmar och Trelleborg såg ut att sluta oavgjort.
Då klev Filip Sachpekidis fram och gav KFF första segern på tio matcher.
- Det var skönt att få göra det målet, säger inhopparen till C More.

Det var två riktigt formsvaga lag som möttes på Guldfågeln Arena. Hemmalaget Kalmar hade nio raka utan seger, gästerna Trelleborg 17 raka utan en vinst.

Den första halvleken slutade mållöst. Den bästa chansen under den första halvan hade tveklöst Salif Camara Jönsson. Felix Hörberg slog ett inlägg och TFF-kaptenen fick helt öppet mål, men på en studsande boll sköt han över.

- Jag försöker bara komma rätt med touchen, men får den helt fel. Det ska vara 1-0 där, säger Camara Jönsson till C More i halvtid.

I inledningen fick Kalmars Papa Diouf ett jätteläge efter ett fint inlägg från Rasmus Elm. Anfallaren kastade sig fram, men missade målet. I situationen skadades sig Diouf och några minuter senare tvingades han utgå.

Målen skulle komma i slutskedet av matchen. I den 85:e minuten petade Romario in 1-0 för hemmalaget. Det skulle dock inte dröja länge innan kvitteringen kom. Salif Camara Jönsson fick öppet mål på nytt, och den här gången stötte han enkelt in bollen i mål.

Men KFF skulle få till ett avgörande. På tilläggstid snickrade hemmalaget ihop en fin kombination som Filip Sachpekidis snyggt lyfte i mål till 2-1. En mycket efterlängtad seger för Kalmar.

- Det var skönt att få göra det målet och först och främst att få vinna den här matchen, säger inhopparen till C More.

För jumbon TFF är nedflyttning till superettan nu i praktiken klart, med sex poäng och en stor målskillnad upp till Dalkurd på kvalplats.

Lagens startelvor:

Kalmar: Hägg Johansson - Dyrestam, V. Elm, Stenmark - Magnusson, Hallberg, Romario, R. Elm, Agardius - Diouf, Fröling.

Trelleborg: M. Johansson - Sarkodie, Jönsson, Blomqvist, Tideman - Hörberg, Nilsson, Olsson, O. Johansson - Jovanovic, Camara Jönsson.