TV: Karlsson med första allsvenska målet i Elfsborg - avgjorde mot AFC

Inget allsvenskt mål i Elfsborg-tröjan.
Men på onsdagen lossnade det för Jesper Karlsson som sänkte AFC Eskilstuna med matchens enda mål.
- Äntligen får jag sätta dit den, säger Karlsson till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Senast åkte Elfsborg på en rejäl smäll när man föll borta mot Malmö FF med hela 4-1. Under onsdagen jagade Boråslaget därför revansch hemma mot AFC Eskilstuna.

På förhand hade nog många förväntat sig ett spelövertag för Elfsborg, men i första halvlek var matchen jämn och både lagen skapade chanser framåt. Trots det var ställningen 0-0 i halvtid.

I andra halvlek öppnade spelet upp sig än mer och båda lagen fortsatte att skapa chanser. Mot slutet av matchen tog Elfsborg dock över spelet allt mer och bland annat hade Simon Lundevall öppet mål, men mittfältarens avslut stöttes bort av AFC-spelare precis innan bollen passerade mållinjen.

Trots de många chanserna gick matchen mot ett 0-0-resultat, men med knappa tio minuter kvar kunde Jesper Karlsson stöta in 1-0 för Elfsborg. Pawel Cibicki fick bollen efter en tuff duell på mittplan och spelade elegant fram Karlsson, som från nära håll kunde stöta in bollen i nät.

Målet var Karlssons första i allsvenskan för Elfsborg någonsin och innebar också att Boråslaget kunde ta alla tre poäng.

Karlsson till C More:

- Två år. Äntligen får jag sätta dit den.

- Första halvlek är lite seg från båda sidor, men i andra halvlek steppar vi upp.

- Jag ska inte ljuga. Jag har väntat på den här chansen länge och att bara få spela gör att jag njuter.

Elfsborg hakar därmed på i toppen och inför torsdagens toppmöte mellan IFK Göteborg och Malmö FF ligger Boråslaget två poäng bakom MFF, som toppar allsvenskan.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Holst, Gregersen, Nilsson, Strand - Gojani, Ishizaki, Holmén – Levi, Cibicki, Lundevall

AFC Eskilstuna: Levtjenko - Michel, Björkman, Leon - Kojic, Rashkaj, Loeper, Hodzic – Jarl, Nnamani, Ali