TV: Klar seger för Bajen - nyförvärvet med första allsvenska målet

Han gjorde mål i cupen - och på måndagen kom första allsvenska fullträffen.
Sander Svendsen nätade på nytt när Hammarby körde över Örebro.
- En anfallare ska göra mål, säger han till C More.

I klippet ser ni mål och höjdpunkter från matchen.

Hammarby har värvat friskt under sommaren. Sportchefen Jesper Jansson har spetsat truppen med flera namnkunniga spelare - och när Hammarby på måndagen gästade Örebro fanns två av de senaste tillskotten med från start.

Muamer Tankovic och norrmannen Sander Svendsen bildade anfallspar vilket gav Hammarby utdelning offensivt.

Bajen inledde matchen bäst och redan i matchminut åtta spräckte man nollan. Den danske mittbacken Björn Paulsen nådde högst på en hörna och nickade in 1-0 bakom Oscar Jansson i Örebros mål.

I den andra halvleken ökade sedan gästerna från Stockholm på sin ledning och den här gången var det just det nykomponerade anfallsparet som samarbetade. Muamer Tankovic drev fram bollen och hittade Sander Svendsen som i sin tur placerade in 2-0

Bara minuterna senare ökade inhopparen Pa Dibba, som bara varit på plan i någon minut, på ledningen till 3-0 och satte den definitiva spiken i ÖSK:s kista.

Sander Svendsen var av förklarliga skäl nöjd.

- En lagseger. Vi vinner tillsammans. Vi gör tre mål och håller nollan. En väldigt solid prestation, säger han till C More.

Han var även tillfreds med sin egen prestation.

- Jag är nöjd för ming egen del. Som anfallare ska du göra och spela fram till mål.

I spelaren ser ni Svendsens 2-0-mål.

Örebro: Jansson - Lorentzon, Brorsson, Hines-Ike, Valgardsson - Omoh, Mårtensson, Gerzic, Sema - Besara, Igboananike

Hammarby: Wiland - Mar Saevarsson, Fenger, Paulsen, Solheim - Hamad, Martinsson Ngouali, Andersen, Smárason - Tankovic, Svendsen

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-21 kl 20:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.