Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Kriminologens kritik: "Det är skamligt"

Allsvenskan

Sirius gjorde inte tillräckligt fallet med Kingsley Sarfo.
Och att gå på spelarens version är förkastligt, det menar kriminologen Nina Rung.
- Det är skamligt, säger hon i Nyhetsmorgon.

6:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses reportern Andréas Sundberg och kriminologen Nina Rung diskutera omgivningens ansvar i fallet med Kingsley Sarfo.

Kalla Fakta har i samarbete med Fotbollskanalen granskat fallet kring Kingsley Sarfo, som i juni 2018 dömdes till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn. I programmet säger bland annat Ove Sjöblom, ordförande i Sirius, att man tycker att man gjorde tillräckligt (bland annat talade de dåvarande tränarna Thomas Lagerlöf och King Bergstrand med Sarfo) då de fick varningssignaler om att Sarfo haft kontakt med en tolvårig flicka.

- Vi hanterade det utifrån den information vi fick under det samtalet. Vår klubbchef ställde också en fråga till mamman vid det här samtalet om hon ville att händelsen skulle polisanmälas varvid mamman svarade nej, säger Sjöblom i programmet.

ANNONS

Sjöblom säger också:

- Enligt Kingsleys beskrivning för våra tränare som vi lägger till grund för när vi uttalar oss så var det också så att det var flickan som var väldigt påstridig och i princip stalkade honom.

Nina Rung är kriminolog och hon anser att det är tydligt att klubben varit för slapphänt i sitt agerande.

- Jag tycker att det är skamligt och väldigt magstarkt att prata om en tolvåring och om hon varit efter honom eller inte. Vi talar om en vuxen man och vi pratar om övergrepp där han blivit dömd i både tingsrätt och hovrätt.

- Man är arbetsgivare. Vad vill vi ha för beteenden av de som vi har inom klubben eller vilket yrke det än är. Här har man absolut inte gjort nog. Man har gått och frågat personen som är misstänkt för att i det här fallet ha träffat en tolvårig flicka. Sedan har man nöjt sig med det. Vilken person som är misstänkt för sexualbrott mot barn skulle säga: Absolut det har jag gjort. Sedan går man inte alls till botten med det här, man gör ingen polisanmälan, ingen anmälan till socialtjänsten. Man tycker att: ”Så nu har vi pratat med honom, nu är vi klara”.

ANNONS
Publicerad 2019-12-16 kl 07:37
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto