TV: Krpic petad - då blev Markkanen hjälte för AIK

Sulejman Krpic har hittills varit en floppvärvning i AIK.
Mot Sirius petades han till förmån för Eero Markkanen, som då klev fram och blev hjälte.
- Det var inte vackert men vi fick med oss tre poäng, säger mittfältaren Simon Thern till C More.

Efter den något knackiga inledningen på säsongen vade AIK:s tränare Rikard Norling att slänga om rejält i startelvan till torsdagens hemmamatch mot Sirius. Nyförvärvet Sulejman Krpic petades och Simon Thern startade i anfallet tillsammans med Eero Markkanen, eftersom Henok Goitom varit sliten den senaste tiden.

AIK inledde bäst och efter en kvarts spel spelades Johan Blomberg fri på högerkanten, men hans avslut räddades av Sirius keeper Josh Wicks. På returen blev Eero Markkanen helt fri i straffområdet, men han dunkade då bollen i ribban.

Därefter ville AIK ha straff två gånger om, när Simon Thern respektive Stipe Vrdoljak föll i straffområdet efter dueller.

Men i den 31:a minuten kom sedan 1-0 för AIK, och det var just Markkanen som målade. Simon Thern slog en boll i djupet som finländaren sprang sig fri på och rullade sedan in bollen i mål.

I paus var Sirius kapten Niklas Busch Thor rejält kritisk till sitt lags spel.

- Inte bra alls. De vinner alla närkamper och är mycket hetare. Det är som pojkar mot män ute på planen. Vi känns lite trötta och loja, sa Busch Thor till C More.

Den andra halvleken blev mållös och AIK vann därför med 1-0. Laget har nu sju poäng efter fem spelade matcher. Sirius står kvar på nio poäng.

- Det var inte vackert men vi fick med oss tre poäng. Väldigt skönt. Sirius var bättre än oss de sista 20 minuterna, säger AIK:s mittfältare Simon Thern till C More.

Sirius tränare Thomas Lagerlöf efter matchen:

- Vi gav bort matchen i första halvlek. Vi tog inte ansvar för att spela. Vi spelade bort bollen direkt. Vi ska vara tacksamma att vi hade ett resultat i paus att vi fortfarande var med i matchen. Vi ryckte upp oss i andra halvleken och skapade ett visst tryck. Andra halvlek var jämn.

AIK:s tränare Rikard Norling:

- Vi borde kanske ha gjort något mål till i den första halvleken. Vi fick jobba så in i bomben för tre poäng. Det här är väldigt skönt och viktigt.

AIK:s startelva: Linnér; Nyholm, Karlsson, Johansson; Sundgren, Blomberg, Olsson, Ishizaki, Vrdoljak; Thern, Markkanen.

Sirius startelva: Wicks; Larsson, Pehrsson, Jarl, Arvidsson; Gustafsson, Sarfo, Thor; Nilsson, Ogbu, Haglund.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-27 kl 20:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.