TV: Lasse Nilsson frälste Elfsborg i slutminuten

Elfsborg såg ut att gå mot en ny missräkning i mötet med jumbon AFC. Då klev inhopparen Lasse Nilsson fram och tryckte in 2-1 med minuten kvar av ordinarie tid.
- Det går inte att sätta ord på hur viktigt det här målet var för oss, säger matchhjälten Nilsson.

Det har stormat ordentligt kring Elfsborg den senaste tiden och framförallt tränaren Magnus Haglund. Efter förlusten borta mot Sirius i förra omgången var en vinst mot jumbon AFC Eskilstuna ett måste.

Det var dock bortalaget som inledde bäst. Målet kom också efter runt tio spelade minuter då Turay tog sig förbi Elfsborgs Jörgen Horn i straffområdet - som sträckte fram en fot. AFC-spelaren utnyttjade detta och föll vilket resulterade i straff. Ferid Ali satte säkert 1-0.

- Det är uppenbart att det där inte är straff. Domaren har haft en katastrofal halvlek totalt sett, det är kris, sa en ursinnig Horn till C More i halvtid.

Men kvitteringen skulle komma en stund in i den andra halvleken. Joakim Nilsson klev fram på en hörna och nickade in det mycket viktiga 1-1-målet.

Det resultatet såg ut att stå sig matchen ut. Men så i den 89:e minuten klev inhopparen Lasse Nilsson fram och stänkte in det mycket viktiga 2-1-målet.

Segern innebär att Elfsborg nu klättrat upp till en tolfte plats i den allsvenska tabellen. AFC står fortfarande på fyra poäng och noll segrar.

- Det går inte att sätta ord på hur viktigt det här målet var för oss. Sårbara bakåt har vi varit hela säsongen. Vi har släppt in mycket mål, så det är klart att det finns en oro kring det, säger Lasse Nilsson.

Elfsborgs startelva: Stuhr Ellegaard - Randrup, Horn, Nilsson, Lundqvist - Bajrami, Jebali, Olsson, Lundevall - Frick, Prodell

AFC:s startelva: Erlandsson - Björnkvist, Öhman, Tsiskaridze, Meade - Ali, Albornoz, Piermayr, Matic - Turay, Eddahri