Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
5:56

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Olof Lundh i spelaren.

TV: Lundh om anklagelserna mot Gren: "Göteborg borde räta ut frågetecknen"

Magasinet Offside målar upp en problematisk bild kring Blåvitts sportchef Mats Gren.
Fotbollskanalens Olof Lundh menar att IFK borde räta ut frågetecknen.
- Det är allvarliga anklagelser, säger han.

Det var natten mot måndagen som fotbollsmagasinet Offside publicerade sitt reportage om IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. I reportaget ställer man sig frågan hur Gren kunnat sitta kvar på sin post, trots de usla sportsliga resultaten – och det faktum att många andra på ledande positioner fått gå.

I reportaget skriver man bland att Gren sökte stöd hos huligangrupperingen Wisemen innan värvningen av Gustav Engvall, och att han vid flera tillfällen baktalat sina spelare.

Bland annat beskrivs möten mellan representanter för Wisemen och den dåvarande ordföranden Frank Andersson. Mötena ledde senare till att Andersson beslutade sig för att inte ställa upp för omval och han beskriver att han vid ett av tillfällena hämtat Mats Gren för att visa enighet, men att Gren ”mest varit likgiltig”.

ANNONS

Fotbollskanalens Olof Lundh säger så här om Offsides uppgifter:

- Den typen av kontakter sker ju en del i de större klubbarna, frågan är om han använt sig av dem och på något sätt hängt sig kvar och förankrat stödet hos dem? Det är allvarliga anklagelser mot sportchefen Mats Gren. Det är något föreningen måste utreda. Är det verkligen så?, säger han.

- Det är klart att det är allvarligt att han använt sig av en gruppering som påverkat. Den förre ordföranden Frank Andersson säger att han träffat dem och at de vill att han skulle avgå. De satte honom under tryck och han avgick till slut under pågående säsong.

Varken Mats Gren eller ordföranden Mats Engström vill ställa upp på en intervju för tidningen. Gren ger endast svar på mejl. Olof Lundh menar att de i stället borde försöka räta ut frågetecknen.

ANNONS

- Jag tycker att det är förvånansvärt att han inte sätter sig ner. Man undrar på något sätt vad han försöker att dölja? IFK Göteborg borde ha intresse av att räta ut eventuella frågetecken, om det nu inte stämmer, vilket är den bilden IFK Göteborg ger, så skulle man ju vilja sätta sig ner och svara på de frågorna och det kan jag inte förstå att man inte gör.

- Som det är nu så hänger många rätt allvarliga frågetecken över en klubb som haft det tungt i några år. Då är min känsla: Varför kliver man inte fram och berättar hur det ligger till?

Se hela intervjun med Olof Lundh i spelaren.

Publicerad 2018-09-24 kl 16:53
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto