TV: Mäktig vändning av Örebro - Dalkurd föll ihop totalt

Dalkurd hade 2-0 och ett rejält grepp om segern.
Då rasade man ihop som ett korthus - och förlorade med 3-2 mot Örebro
- Vi jobbade hårt som ett lag, säger matchvinnaren Kennedy Igboananike till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Det blev en riktig målfest på Behrn Arena under måndagen då Örebro tog emot Dalkurd. Det blev också en match med två ansikten - där ÖSK såg närmast uträknat ut innan man vaknade till liv.

Men det var alltså Dalkurd som, efter en mållös första halvlek, spräckte nollan. Matchens första mål kom då Yukiya Sugita placerade in 1-0 bakom Oscar Jansson i ÖSK-målet. Mohamed Buya Turay stod för ett fint förarbete då han slet sig förbi Michael Almebäck och serverade Sugita.

Matchen innehöll flera omdiskuterade straffsituationer. Efter ledningsmålet uppstod en tredje handssituation i matchen (både ÖSK och Dalkurd ville ha haft straff i den första halvleken) där huvuddomare Bojan Pandzic mycket väl kunde ha blåst. Michael Almebäck kastade sig fram för att täcka ett skott - och bollen gick via armen och ut till hörna. Men huvuddomaren valde att fria på nytt.

2-0 kom i stället genom Mohamed Buya Turay en stund senare. Nyförvärvet stod för flera läckra överstegsfinter innan han med vänsterfoten vackert placerade in sitt fjärde mål den här säsongen.

Örebro gav sig dock inte och efter en tilltrasslad situation på hörna kom reduceringen genom Michael Omoh. Därefter kom även kvitteringen, också denna gång på hörna. Kennedy Igboananike höll sig framme och nickade in 2-2 med mindre än tio minuter kvar.

Just Igboananike fullbordade sedan den imponerande vändningen då han via en Dalkurd-spelare krutade in 3-2 för hemmalaget. Från förlust till seger inom loppet av tio minuters spel.

- Vi jobbade hårt som ett lag och trodde på att vi skulle vända det. Det handlar bara om tro, vi tror på det till sista minuten., säger Kennedy Igboananike till C More.

Om segermålet säger han:

- Det är inte mycket att göra annat än att pröva där. Går den in så går den in.

Dalkurd-tränaren Azrudin Valentic var rejält besviken efteråt.

- Vi släpper två onödiga mål och det tredje målet… herregud. Jag har inga ord just nu.

- Grabbarna måste göra jobbet. Det går inte att på den här nivån släppa två mål på fasta situationer när vi vet utifrån vår scouting vilken yta de söker och vi har fyra, fem spelare på den ytan och ingen går på bollen.

Örebro: Jansson - Brorsson, Almebäck, Hines-Ike - Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Ring - Omoh, Igboananike, Besara.

Östersund: Demircan - Löfkvist, Ceesay, Jasarevic - Rashidi, Tranberg, Amin, Strand - Berg, Turay, Sugita.