TV: Malmö tog åttonde raka segern - Sejdiu frälste MFF mot HBK i 96:e minuten

HALMSTAD. Malmö FF:s segersvit är uppe åtta raka matcher.
Detta efter att Patriot Sejdiu avgjort på tilläggstid på Örjans Vall mot Halmstads BK.
- Jag känner lycka. Riktigt skönt, säger MFF-hjälten till Discovery+.

Serieledaren Malmö FF gjorde en förändring i startelvan sedan 3-1-segern mot AIK, när Taha Ali ersatte Stefano Vecchia. Sedan tabellelvan Halmstads 1-0-vinst mot Häcken inledde Marcus Olsson, Joseph Baffoe och Joel Allansson istället för Benjamin Hjertstrand, Gabriel Wallentin och avstängde Jonathan Svedberg i elvan.

MFF ägde det mesta av bollinnehavet under matchinledningen, dock utan att skapa någon farlighet mot ett välorganiserat HBK-försvar. Under de första 30 minuterna avfyrades bara två skott i matchen och först i den 33:e minuten dök en bra målchans upp för Malmö. Isaac Kiese Thelins bicykletaförsök täcktes av Olsson, returen snappades upp av Joseph Ceesay  som inte fick någon bra träff och sköt långt utanför.

Anders Christiansen fick ett läge ännu närmare målet efter ett bolltapp från Amir Al-Ammari men avslutade rakt på Malcolm Nilsson Säfqvist. Halvleken avslutades med att Kiese Thelin stötte bollen i nätet - målet dömdes dock bort för en offside på Taha Ali och 0-0 stod sig i halvtid.

- Det är klart det är tufft, men jag tycker att vi försvarar oss bra. Malmö är jätteskickliga med bollen och kommer föra spelet, men jag tycker att vi sköter oss bra och stänger ytorna som de söker, säger Joseph Baffoe till discovery+ i halvtid.

MFF:s Taha Ali i samma sändning:

- Matchbilden är kanske mycket fram och tillbaka så det blir att vi har snabba anfall. Jag tror att mer tålamod blir nyckeln i andra halvlek, säger yttern.

Den andra halvleken inleddes med att Sergio Peña vann boll på egen planhalva och satte Kiese Thelin i ett ganska bra skottläge. Avslutet gick dock rakt på Nilsson Säfqvist, och målvakten räddade även när Sebastian Nanasi provade kort senare från en halvfarlig yta. I den 55:e minuten höll sedan Bokaye på att hamna fri i MFF:s straffområde, men Derek Cornelius glidtacklade och räddade bortalaget från en jättechans.

I den 70:e minuten kom så läget för HBK, sedan Erik Ahlstrand löpt sig fri med en MFF-försvarare hack i häl. HBK-anfallaren fick iväg ett avslut, men Johan Dahlin stod rätt och parerade. Med kvarten kvar hade dessutom MFF fått båda sina mittbackar utbytta. Derek Cornelius och Lasse Nielsen nickade ihop med varandra, den senare byttes ut med huvudskada först innan den förre följde med över sidlinjen några minuter senare.

I den 85:e minuten fick MFF:s Hugo Larsson en skottläge från nära håll, som Andreas Johansson blockerade förtjänstfullt, innan Sören Rieks sköt över i momentet senare. På tilläggstid kom det stora läget för Kiese Thelin, framspelade av Busanello, men skytteligaledaren kunde inte hålla avslutet nedanför målramen.

De skulle till slut få in ett segermål. Läget dök upp för avbytaren Patriot Sejdiu i den 96:e minuten, och med ett stenhårt skott sköt han det avgörande 1-0-målet. MFF vann matchen och tog sin åttonde raka vinst i allsvenskan. De toppar fem poäng före Elfsborg medan HBK är tabelltia.

Matchhjälten Sejdiu:

- Jag känner lycka. Att komma in sista fem minuterna och få avgörande matchen, det är riktigt skönt. Att man får avgöra matchen gör det till en speciell känsla, säger han till Discvery+ efter slutsignal.

- Jag tänkte inte i mitt huvud att jag skulle göra mål men jag tog mig in på "cutbacken" och fick bollen av "Steffo" (Stefano Vecchia). Jag är ganska bra på att avsluta så jag tänkte i mig huvud: "Det här kommer att bli mål". Väldigt skönt.

MFF-tränaren Henrik Rydström:

- Vi försöker, vi ändrar - och så trycker vi in målet i slutskedet. Det är klart att euforin blir total då ju, säger han i samma sändning.

HBK-veteranen Andreas Johansson var besviken över förlusten och det sena baklängesmålet:

- Det är oerhört tungt när avgörande kommer så sent. Känslan var att vi hade bra kontroll, att de blev frustrerande och när vi märkte det fick vi energi. Att vi kan få stora Malmö frustrerade. Jag tyckte inte att det kändes superfarligt förrän på slutet och vi hade en stor chans också men ja, det är tungt.

- Malmö har massor av boll men skapar inte mycket i första halvlek. Fram till målet är det vi som har den bästa målchansen, där Dahlin gör en bra räddning. Vi gör en otroligt bra insats och är värda en poäng, säger HBK-tränaren Magnus Haglund på presskonferensen.

Halmstads BK: Nilsson Säfqvist - Ofosu-Ayeh, An. Johansson (K), Baffoe, M. Olsson, Boakye - Karlsson, Allansson (46'), Al-Ammari - V. Granath, E. Ahlstrand.

Byten: Al. Johansson (46')

Malmö FF: Dahlin - Ceesay, Nielsen (utbytt 68'), Cornelius (76'), Busanello - Peña, Larsson - Nanasi (90'), Christiansen (K), Ali (76') - Kiese Thelin.

Byten: Vecchia (68'), Rieks, M. Olsson (76'), Sejdiu (90')

Gula kort: Karlsson (90'), Busanello (90')