Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Mästaren föll direkt - se Pekings skräll: "Vi klarade inte pressen"

IFK Norrköping identifierade svagheten.
Och satte in stöten.
- Vi klarade inte Norrköpings aggressiva press, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson.

Efteråt 0—1-förlusten på Nya Parken sträckte mästartränaren upp händerna och sade precis som det var efter 90 minuter allsvensk premiärfotboll.

Norrköping ville mer.

Norrköping skapade mer.

Norrköping fick Helsingborg dit man ville.

Och Norrköping gjorde vad det ytterst handlar om i fotboll. Mål. Ett enda. Det räckte. Islänningen Gunnar Heidar Thorvaldssons nick efter diverse studsar och nickskarvar i straffområdet redan i 17:e minuten sänkte de regerande mästarna.

Radade upp chanser

Det kunde ha blivit betydligt roligare än så. Norrköping radade upp chanser, prickade både stolpe och ribba och satte EM-truppaktuelle Pär Hansson i mer målvaktsarbete än han var vad vid från de flesta matcher under guldsäsongen 2011.

- Vi fick bra betalt för vår höga press. Där sätter vi matchen, säger hemmatränaren Janne Andersson om taktiken att stressa Helsingborg.

Tidigt.

Och högt.

Ändå kunde det ha sluta illa. In i det sista hade Helsingborg chansen att ta poäng. Janne Andersson vågade inte slappna av.

- Vi hade de vassaste chanserna och borde ha gjort "tvåan". Matchen levde in i det sista och som tränare är man alltid orolig och det känns obehagligt. Ett mål och allt vårt arbete hade varit mindre värt, säger han.

- Jag är jätteglad för tre poäng. Men det är bara tre poäng. Exakt tre poäng, varken mer eller mindre. Vi har jobbat på att bli aggressivare, men det är också mycket en fråga om självförtroende och där hjälper en seger till.

"Fick slita ont"

Helsingborg överraskades av Norrköpings hårda press. De annars bollsäkra innermittfältarna Ardian Gash, och May Mahlangu hamnade ofta i knäet på sin fyrbackslinje.

- Vi förlorade matchen de första 30 minuterna, där fick vi slita ont när vi inte klarade av pressen som Norrköping satte in. Det gjorde det svårt för oss, säger Conny Karlsson.

Den centrala fajten vann i stället Andreas Johansson (ny från Bochum) och Astrit Ajdarevic. Två helt olika spelartyper, två helt olika karaktärer. Tillsammans kan de bli en fullträff, den lojale lagspelaren och den talangfulle individualisten.

- Alla vet vilken kapacitet Astrit har. Nu får Norrköpingspubliken lära känna "Ante" också. I dag matchade de ett av Sveriges bästa centrala mittfält, säger Janne Andersson.IFK Norrkoping:
Hassan – Friberg Da Cruz, Wiklander, Skjönsberg, Florén – Smedberg Dalence, Johansson, Ajdarevic, Telo – Thorwaldsson, Hasani.

Helsingborg: Hansson – Andersson, Atta, Sadiku Baffo – Nordmark, Gashi, Mahlangu, Bouaozan – Finnbogason, Sörum.

Publicerad 2012-04-02 kl 22:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons