TV: Mendes och Santos sänkte Syrianska

2-0 mot Syrianska och Kalmars tredje raka seger på nya hemmaarenan.
Men matchens mest omdiskuterade situation stod domaren Andreas Ekholm för.
Först blåste han straff för Kalmar - och tog sedan tillbaka domslutet.

Den goda känslan håller i sig för Kalmar FF på den nya arenan. Men segern satt långt inne - målen kom i 83:e minuten respektive på tilläggstid.

-Det är svårt att göra mål i en så här tillknäppt match, Syrianska försvarade sig bra. Men vi var bättre hela matchen - så det här var rättvist tycker jag, sade första målskytten Daniel Mendes.

Henrik Rydström och Abiola Dauda hade varsitt skottläge i Syrianskas straffområde i första halvlek, det första motades dock enkelt av målvakten Dwayne Miller och det andra täcktes bort av en back.

"Jag gjorde fel"
I 35:e minuten blev Daniel Mendes helt fri med Syrianskamålvakten. Mendes försökte dra Miller, som dock var blixtsnabbt nere med högerhanden och stoppade bollen klart och tydligt innan han träffade även Mendes. Domaren Andreas Ekholm blåste straff, men tog efter samtal med assisterande domaren Stefan Hallberg och fjärdedomaren Martin Hansson tillbaka domslutet.

-Jag kom nära situationen och såg att målvakten tog bollen först - men jag blåste straff ändå. Jag gjorde ett fel helt enkelt, sade Andreas Ekholm.

-Sedan tog vi ett snabbt domarråd och tog gemensamt beslut om att det inte var straff. Så länge bollen inte är satt i spel efter en avblåsning så kan vi ändra ett domslut.

Under matchen var det upprörda känslor bland Kalmarspelarna kring det ändrade domslutet, men Daniel Mendes tyckte efter matchen att det var korrekt.

-Jag var helt säker på att det inte var straff, men hörde att han blåste ändå. Sedan ändrade han sig - och det var ju rätt beslut, sade Mendes.
Bra känsla

I en rejält chansfattig andra halvlek fick Kalmar till slut ändå utdelning. 1-0 kom i 83:e minuten. Mattias Johansson slog en långboll, Tobias Carlsson nickskarvade och Daniel Mendes kunde stöta in bollen.

2-0 kom tio minuter senare när inbytte Ricardo Santos sprang sig fri och drog till med vänstern. Bollen satt säkert till vänster om målvakten.

-Vi har fått en bra känsla på Guldfågeln Arena och det är bara att hoppas att det håller i sig hela säsongen. Vi ska försöka vinna alla matcher här, sade Daniel Mendes.

Publicerad 2011-05-01 kl 19:56