TV: MFF rycker i tabelltoppen - Kiese Thelin tog revansch på Falkenberg

MALMÖ. Malmö FF rycker i tabelltoppen.
I dag fick Isaac Kiese Thelin revansch i hemmamötet med Falkenberg.
- Det är så klart skönt med tre poäng, säger Kiese Thelin till Dplay efter matchen.

Se målen från matchen i Sporten.

MFF kopplade tidigt ett bastant grepp om händelserna på Eleda Stadion och skapade två okej målchanser dirket. Först genom ett skott av Anders Christiansen som gick rakt på Falkenbergs Johan Brattberg och sedan en nick över ribban av Søren Rieks. Dansken spelade några minuter senare fram Amin Sarr som avslutade utanför från nära håll.

Falkenberg stack upp med ett läge genom centern Gustaf Nilsson som nickade utanför Marko Johanssons vänstra stolpe. MFF:s bästa läge kom i den 22:a minuten via Christiansen som snappade upp ett dålig Falkenberg-uppspel och avslutade stolpe-stolpe-ut. MFF-kaptenen fick även nästa läge elva minuter senare med ett distansskott som Brattberg räddade till hörna.

Gästerna hade under delar av första halvlek problem med att spela in på MFF:s planhalva och fick koncentrera sig nästan enbart på försvarsspel och fasta situationer framåt. Fem minuter innan pausvilan glömde Falkenberg bort Rieks som löpde sig fri på Fouad Bachirous passning och avslutade kyligt förbi Brattberg. Rieks femte mål i allsvenskan.

I den 51:a minuten hade Falkenbergs Nilsson ett klackavslut som Johansson räddade, och när MFF kontrade hittade Sarrs passning fram till Isaac Kiese Thelin som efter en dålig mottagning kunde skjuta in sitt nionde mål för säsongen. MFF-anfallaren var tillbaka på planen efter två matchers avstängning för en spark mot just Falkenberg för två veckor sedan.

I den 63:e minuten fick Falkenbergs Nilsson ett nytt nickläge men placerade avslutet utanför. I den 67:e minuten var Sarr nära mål med ett skott som via en Falkenberg-fot gick strax utanför. Ännu närmare Sarr han efter hörnan när hans stenhårda skott gick i ribbans undersida och ut. Brattgård hade fortsatt mycket att göra i Falkenbergs mål och fick sträcka ut sig när han räddade Kiese Thelins avslut i den 73:e minuten. Två nya målvaktsparader bjöd Brattberg på när Amin Sarr fick dubbla lägen med kvarten kvar.

De höll Falkenberg kvar i matchen och i den 87:e minuten reducerade gästerna genom ett direktskott av Tobias Englund. 2-1 till Malmö slutade dock matchen och MFF drygar ut serieledningen efter Elfsborgs förlust hemma mot Östersund. Man toppar nu tabellen sju poäng före tvåan Elfsborg. Falkenberg ligger kvar på näst sista plats, och kan sjunka till sistaplatsen om Helsingborg tar poäng borta mot AIK senare i dag.

- Det är så klart skönt med tre poäng. Sedan vill vi så klart döda matchen tidigare och slippa den här sista nerven. Men i slutändan är det tre poäng. Vi får ha lite mer fokus i avslutningslägena, då dödar vi den här matchen, säger Kiese Thelin till Dplay efter matchen.

I nästa omgång tar MFF emot just Elfsborg på hemmaplan, medan Falkenberg reser till Jämtkraft arena för att möta Östersund.

Malmö FF: Johansson - Larsson (utbytt 59'), Nielsen, Brorsson, Safari (59') - Lewicki (80'), Christiansen (80'), Bachirou - Sarr, Thelin, Rieks (59')
Byten: Traustason, Beijmo, Knudsen (59'), Nalic, Rakip (80')
Falkenberg: Brattberg - Van Looy, Johansson, Karlsson - Wede, Mathisen (utbytt 57'), Björkengren (79'), Englund - Carlsson (79'), Nilsson, Söderström (67')
Byten: Chibuike (57'), Sylisufaj (67'), Garbett, Ademi (79').

Falkenberg: Brattberg - Van Looy, Johansson, Karlsson - Wede, Mathisen, Björkengren, Englund - Carlsson, Nilsson, Söderström.