TV: Mjällby och Gais delade på poängen

Mjällby och Gais spelade 1—1 (1—0) sedan Dime Jankulovski räddat en straff. När hemmalaget kunde tagit ledningen med två mål före pausen.

Marcus Ekenberg var het. Målskytten och target-playern så tänd att han brände en straff i den 41:a minuten.

En straff som kom när han själv krokades.

Domaren Tobias Mattsson blåste direkt.

Marcus Ekenberg sköt snabbt, bollen mot målvakten högra hörn, och där låg Dime Jankulovski som ett streck.

Snygg räddning.

Mjällby tog ledningen redan efter fem minuter. Målskytt: Marcus Ekenberg.

Hade han satt straffen kunde det målet punkterat påskdagens allsvenska möte på Strandvallen.

Gais flinka fötter skapade jobb för Mjällbys försvarslinje.

Två minuter efter hemmalagets 1—0 fintade Mervin Celik sig i friläge men Mattias Asper var cool och tog bollen.

Och i den 37:e minuten drog Reuben Ayama en boll i ribban via Aspers fingertoppar.

Efter en timme kvitterade Gais när Amadaiya Rennie sköt 1—1. Minuten efter stötte Peter Gitselov bollen utanför fri i målgården.

Mjällby hade Mouestafa El Kabir avstängd efter matchen i Malmö senast. Och nu bars Tobias Grahn ut på bår sent i första halvlek och mittfältet fick stuvas om.