TV: Norrköping krossade J-Södra - efter fem mål i första

IFK Norrköping gick upp i tabelltopp efter att ha kört över Jönköpings Södra hemma på Östgötaporten.

Redan i den första minuten fick J-Södra en målchans genom ett avslut av Pawel Cibicki, men Andreas Vaikla i Norrköpings mål klarade.

Istället var det IFK Norrköping som tog ledningen i den tolfte minuten genom David Moberg Karlsson.

Bara tre minuter senare utökade Norrköping ledningen. Sebastian Andersson hittade in bakom backlinjen och fick en perfekt passning, fri med Damir Mehic gjorde han inget misstag och satte bollen till 2-0.

I den 28:e minuten ökade Norrköping på till 3-0. Kalle Holmberg fick bollen framför mål framklackad av Nicklas Bärkroth, och hade inga problem att sätta bollen i mål.

Målkalaset var dock inte slut där. Sebastian Andersson kom fri med Mehic i den 33:e minuten, rundade J-Södrakeepern och rullade in sitt andra mål för dagen till 4-0.

I den 37:e minuten kom nästa Norrköping-mål. Kalle Holmberg satte bollen i öppet mål framspelad av Sebastian Andersson.

Andra halvlek blev en betydligt lugnare historia. J-Södra fick dock in ett tröstmål i den 87:e minuten genom Daryl Smylie på nick.

Segern gör att Norrköping går upp i tabelltopp, två poäng före Malmö FF med en match mer spelad. J-Södra ligger kvar på tolfte plats i tabellen.

Norrköping: Vaikla - Wahlqvist, Johansson, F. Olander, Dagerstål - Bärkroth, Tekie, Sjölund, M. Karlsson - Andersson, Holmberg.

J-Södra: Mehic - Siwe, Karlsson, Calisir, Rönneklev - Gojani, Silka - Kozica, Smylie, Thelin - Cibicki.