TV: Oavgjort i ångestmötet - Halmstad kom tillbaka två gånger

Allsvenskans två målfattigaste lag fick till en oanad målfest. Men 2-2 mellan Halmstad och Örebro innebär att lagen fortfarande sitter fast hårt i tabellbotten. Båda hade behövt en seger.

Det var en match mellan de två lag i serien som har minst effektiv offensiv. Men i andra halvlek kom en oväntad målkavalkad när Halmstad kom tillbaka två gånger från underlägen och kvitterade.

Före paus var anfallskrampen tydligast hos hemmalaget. Gästerna hade mer kreativa fötter - hos bland andra Nordin Gerzic och Astrit Ajdarevic - och fler löpande spelare som visade att de ville ha bollen.

Men Örebros 1-0-mål kom på hörna. Ajdarevic serverade och Martin Broberg nickade i mål.

HBK spräckte målnollan
HBK har haft en svårartad måltorka denna sommar. Efter att James Keene blev segerskytt mot Kalmar för sex veckor sedan höll hallänningarna nollan framåt i fem matcher i rad.

Det blev åtta timmar och 46 minuters mållöst bollsparkande innan Matthew Rusike nu bröt trenden. Den zimbabwiska sommarförstärkningen nickstyrde exakt in 1-1 på Jesper Westerbergs långa frispark. Det var Rusikes första allsvenska mål.

Elva minuter senare pangade Antonio Rojas in ännu en kvitteringsboll för Halmstad. Men dessförinnan hade Örebro för andra gången tagit ledningen, via en precis nick av Kalmarlånet Pär Ericsson.

ÖSK närmast segermål
Efter tre mål under andra halvleks öppningskvart blev spelet öppet. Båda lagen hade lägen för segermål. På slutet var ÖSK modigast och kraftfullast. Vid flera tillfällen var Alexander Axéns lag riktigt nära att säkra första segern på tre månader och första bortavinsten i år.

Men det blev bara en poäng - och Örebro ligger kvar på nästjumboplatsen.

Halmstad tog sig temporärt upp ovanför kvalstrecket tack vare bättre målskillnad än Falkenberg. Men lokalrivalen har chansen att besvara det i måndagens bortamatch mot Sundsvall.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-23 kl 19:30