TV: Paulinho fenomenal när Häcken slog Falkenberg - skruvade in snygg frispark

Häcken slog under lördagen Falkenberg med klara 3-0.
Som vanligt var Paulinho inblandad i allt offensivt, där hans frisparksmål för 2-0 var matchens höjdpunkt.
-  Jag gillar frisparkar i den här positionen och det är fantastisk frispark, säger målskytten efter matchen till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Häcken och Falkenberg spelade en underhållande första halvlek, även om den var mållös. Paulinho var nära att bli målskytt två gånger, men först stod Hampus Nilsson för en fantomräddning från en meter och vid andra läget träffade Paulinho ribban.

Falkenberg stack upp och hotade emellanåt och Edi Sylisufaj rann igenom Häckenförsvaret. Då var Peter Abrahamsson snabbt ut och kunde täcka av anfallarens skottmöjlighet och få skottet på sig.

I första halvlek trodde också Häcken att de skulle få straff, men domaren valde att varna Alexander Jeremejeff för filmning istället.

- Han säger att jag söker den, men jag vet inte. Jag gör en fint och kommer förbi med bollen på ett friläge nästan. Jag ser inte poängen med att trilla, säger anfallaren i halvtid till C More.

Men Häckens skulle gå ifrån och vinna klart i andra halvlek. Först lyfte Paulinho en känslig boll mot bortre ytan där Elohor Ekpolo dök upp och tryckte in bollen från nära håll.

Efter det var det dags för förra årets skyttekung i allsvenskan att stå för målen. När Alexander Faltsetas fälldes utanför straffområdet var det ingen tvekan om vem som skulle slå frisparken. Paulinho stegade fram och skruvade snyggt bollen över muren och in i krysset.

- Jag gillar frisparkar i den här positionen och det är fantastisk frispark, säger målskytten efter matchen till C More.

Även Daleho Irandust stod vid frisparken och ville ta den, men Paulinho var säker på sin sak.

- Jag sa: ”Nej, vänta jag ska ta den” och efteråt kom han fram och kramade mig.

Paulinho avslutade också målskyttet en kvart från slutet. Alexander Jeremejeff hoppade smart över ett inspel från Nasiru Mohammed och bollen hamnade hos en helt fri Paulinho som kunde rulla in 3-0 behärskat bakom Hampus Nilsson.

Segern var Häckens andra raka och laget går tillfälligt upp som serieledare med sin sju poäng de tre första matcherna. För Falkenberg var förlusten den andra raka efter premiärsegern mot Örebro.

- Det här laget är riktigt bra. Vi kämpar hårt och spelar bra, speciellt offensivt i dag, säger Paulinho.

Falkenbergs tränare Hasse Eklund menar att de mötte en övermäktig motståndare och att Häcken är det bästa laget de mött den här säsongen.

- Det handlade mer om när Häcken skulle göra sitt första mål än något annat. Vi räckte inte till i dag, säger Eklund till C More.

Falkenberg: Nilsson - Brink Joza, Johansson, Karlsson, Ericsson - Söderström, Mathisen, Björkengren, Englund - Sylisufaj, Carlsson

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Lindgren, Toivio, Andersson - Berggren, Faltsetas, Irandust - Yasin, Jeremejeff, Paulinho