TV: Peking hänger med toppen – slog Elfsborg klart på Östgötaporten

IFK Norrköping är tillbaka på vinnarspåret.
Efter ett oavgjort resultat mot IFK Göteborg slog Peking Elfsborg hemma med 2-0 efter mål av Alexander Fransson och Rasmus Lauritsen.
- Jättespännande höst för oss. Det är bara köra full fart i allsvenskan, säger Isak Pettersson i C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

IFK Norrköping tappade poäng mot IFK Göteborg i kamratmötet för två veckor sedan. Då pratade Simon Thern om att laget behövde ta trepoängare om laget skulle hänga på i toppen. Så blev det också när Peking tog emot Elfsborg i allsvenskan.

Alexander Fransson blev matchens första målskytt. Sead Haksabanovic drog upp bollen och vände på en försvarare innan han kom till ett avslut. Kevin Stuhr-Ellegaard räddade hans försök, men lämnade en retur. Där dök Pekingkaptenen upp och kunde enkelt rulla in 1-0.

Kort innan halvleken var över utökade Peking till 2-0. På en hörna från Haksabanovic nådde mittbacken Rasmus Lauritsen högst och prickade in bollen med pannan.

Peking höll fortsatt i taktpinnen i den andra halvleken, men inget av lagen kom till några kvalificerade målchanser fram till de sista tio minuterna. Då stack Norrköping fram och hottade in med en boll till Kalle Holmberg. Anfallaren tog emot bollen och vände runt i straffområdet, där han testade ett avslut. Bollen skruvade sig mot krysset, men tog i ribban och gick över.

Matchen slutade 2-0 till hemmalaget, som därmed knappade in något på Malmö på tredjeplatsen. Norrköping har nu sju poäng upp till Europaplatserna och upp till Djurgården i serieledning är det fortsatt tio poäng. För Elfsborg är det fortsatt sju poäng ner till Kalmar på kvalplatsen.

- Jättespännande höst för oss. Nu har vi en match på torsdag här i Israel som vi ser fram emot. Vi hoppas kunna ta oss vidare där, sen är det bara full fart i allsvenskan, säger Isak Pettersson i C More.

Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Lauritsen, Castegren - Krogh Gerson, Fransson, Thorarinsson, Binaku - Sema, Nyman, Haksabanovic.

Elfsborg: Ellegaard - Holst, Gregersen, Portillo, Strand - Gojani, Olsson, Ishizaki - Karlsson, Ndione, Lundevall.